Meer weten over Bedrijfsongevallen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:
 
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bedankt voor uw bericht

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Foutmelding:

Bedrijfsongevallen en aansprakelijkheid

Als je als werknemer een bedrijfsongeval overkomt, zal jouw schade doorgaans moeten worden vergoed door de werkgever of diens aansprakelijkheidsverzekeraar. Dit geldt ook als je zelf geheel of gedeeltelijk schuld hebt aan het ongeval. Eigen schuld speelt namelijk geen rol bij de vraag of de werkgever aansprakelijk is voor jouw schade. Alleen wanneer je zelf bewust roekeloos bent geweest of als de werkgever het ongeval op geen enkele manier had kunnen voorkomen, kan de werkgever onder haar aansprakelijkheid uitkomen.

Uitkering uit ongevallenverzekering

Het is ook mogelijk dat je aanspraak maakt op een uitkering uit een ongevallenverzekering als je die zelf hebt afgesloten of als een ander dat voor jou heeft gedaan, zoals een school of jouw werkgever. Een ongevallenverzekering keert een bepaalde som uit indien sprake is van enig blijvend letsel door een ongeval ook al is dit ongeval door eigen schuld ontstaan.

Een praktijkvoorbeeld:

Een werknemer, van beroep dakdekker, moet een lekkend dak repareren. Zijn directe chef geeft instructies wat hij moet doen en op welk gedeelte van het dak hij absoluut niet mag lopen. De werknemer gaat aan de slag en komt bij zijn werkzaamheden toch op het gedeelte van het dak dat door de chef tot verboden terrein was verklaard. De werknemer zakt door het dak waarbij hij een gebroken been oploopt. De werkgever is toch aansprakelijk voor het letsel ondanks de waarschuwing vooraf, omdat er onvoldoende toezicht is gehouden op de werknemer. Was er toezicht geweest, dan had het ongeval voorkomen kunnen worden. Op de werkgever rust dus een verregaande zorgplicht om het op de werkvloer zo veilig mogelijk te maken.

Hoe kunnen wij jou hierbij helpen?

Wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval dan kan dat grote gevolgen voor jou hebben op materieel en immaterieel gebied. Onze letselschadeadvocaten staan voor jou klaar om jou persoonlijk te adviseren en indien noodzakelijk juridische bijstand te verlenen.

Heb jij recht op schadevergoeding of een uitkering?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor vergoeding van de schade of voor een uitkering uit een ongevallenverzekering? Neem dan contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met mr. A.J.F. van Dok, mr. W.H.M.J. Pelckmans, mr. G.A.M. Verkuijlen, C.P. Vos of C.M.W.M. van de Molengraft.

 

Word je liever zelf gebeld? Vul dan het ‘bel mij terug formulier’ in.
Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.


LAATSTE TWEETS