Meer weten over Geweldsmisdrijven?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:
 
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bedankt voor uw bericht

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Foutmelding:

CASE: Geweldsmisdrijf

Tijdens het uitgaan gebeurt het. Johan loopt over het plein van het ene café naar het andere. Hij heeft niet gedronken want hij moet zijn vrienden nog naar huis rijden. Plotseling wordt hij door vier mannen van achteren aangevallen en meerdere malen met een mes gestoken. Zwaargewond wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Johan blijft uiteindelijk met blijvende klachten zitten. De daders zijn gepakt en tegen hen loopt een strafzaak. Voor Johan hebben wij een schadevergoeding gevorderd bij de strafrechter alsmede een claim bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Letselschade als gevolg van een geweldsmisdrijf

Het is zeer belangrijk dat jij juridisch goed ondersteund wordt wanneer je te maken krijgt met een geweldsmisdrijf. De door jou geleden schade (zowel lichamelijk als psychisch) dient vergoed te worden.

Voorbeeld situaties van geweldsmisdrijven

Onderstaande situaties vallen onder geweldsmisdrijven:

  • lichamelijke mishandeling
  • diefstal met geweld
  • bedreiging met een wapen
  • seksueel geweld

Schadevergoeding

Ondanks het feit dat de dader van een geweldsmisdrijf misschien tegen aansprakelijkheid verzekerd is, zullen de meeste verzekeraars de schade van opzettelijk gepleegde feiten niet willen vergoeden. De meeste polissen bieden hier geen dekking meer voor. Vaak biedt het Schadefonds Geweldsmisdrijven een tegemoetkoming in de schade.

Hoe kunnen wij jou helpen in geval van een geweldsmisdrijf?

De letselschadeadvocaat helpt je om jouw claim bij het Schadefonds in te dienen. Soms zal de dader zelf moeten worden aangesproken tot schadevergoeding. Bij eenvoudige zaken (zoals kapotte goederen en een gering smartengeld) zou, als de dader strafrechtelijk wordt vervolgd, de strafrechter kunnen oordelen over jouw vordering. Wanneer er met de dader geen overeenstemming wordt bereikt over de betaling van de schade, is het mogelijk een procedure op te starten bij de burgerlijke rechter.

Heb jij recht op schadevergoeding of wil je een procedure starten?

Neem contact op met één van onderstaande specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen je graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met mr. A.J.F. van Dok, mr. W.H.M.J. Pelckmans, mr. G.A.M. Verkuijlen, C.P. Vos of C.M.W.M. van de Molengraft.

 

Word je liever zelf gebeld? Vul dan het ‘bel mij terug formulier’ in.
Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.


LAATSTE TWEETS