Meer weten over Medische fouten?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:
 
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bedankt voor uw bericht

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Foutmelding:

Medische fouten en aansprakelijkheid

Wanneer door een medische hulpverlener een fout wordt gemaakt bij een diagnose of behandeling, kan er schade voor de patiënt ontstaan. Bij een fout door een medische hulpverlener wordt er een verschil gemaakt tussen een ‘gewone complicatie’ (die voor risico van de patiënt blijft) en een medische fout. Er is sprake van een medische fout als een arts niet gehandeld heeft zoals een ‘redelijk handelend en redelijk bekwaam arts’ had moeten doen.

Onder medische hulpverleners worden onder andere onderstaande hulpverleners verstaan:

  • arts

  • fysiotherapeut

  • verpleegkundige

  • apotheker

  • verloskundige

Een praktijkvoorbeeld:

Na het krijgen van een derde kind wordt mevrouw X door de gynaecoloog gesteriliseerd. Desondanks raakt zij toch weer zwanger. De sterilisatie blijkt niet goed te zijn verricht. De arts is hiervoor aansprakelijk en dient de schade van mevrouw X te voldoen, waaronder de kosten van opvoeding en verzorging van het kind.

Hoe kunnen wij jou helpen als er een medische fout is gemaakt?

Als je te maken krijgt met een medische fout dan kan dat enorme gevolgen hebben voor jou en jouw dagelijkse bezigheden. Onze letselschadeadvocaten staan voor je klaar om jou persoonlijk te adviseren en indien noodzakelijk juridische bijstand te verlenen.

Een letselschadeadvocaat moet vaak een medisch adviseur inschakelen om de medische aspecten van een letsel goed in kaart te brengen en te beoordelen. Wij werken daarom samen met mr. drs. H.H. Stad. Hij is naast onze medisch adviseur ook advocaat, waardoor hij goed is in de juridische `vertaling’ van de medische situatie.

Heb jij ook recht op vergoeding na een medische fout?

Ervaar jij ook financiële of psychische gevolgen van een medische fout? Neem contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met mr. A.J.F. van Dok, mr. W.H.M.J. Pelckmans, mr. G.A.M. Verkuijlen, C.P. Vos of C.M.W.M. van de Molengraft.

 

Word je liever zelf gebeld? Vul dan het ‘bel mij terug formulier’ in.
Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.


LAATSTE TWEETS