Meer weten over Nabestaanden bij overlijden?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:
 
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bedankt voor uw bericht

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Foutmelding:

CASE: Nabestaanden bij overlijden

Na zijn werk rijdt Frank naar huis. Het laatste stuk voordat hij thuis is, moet hij over een onverlichte provinciale weg. Hij rijdt keurig 80 km/u, maar ineens steekt er een auto over. Frank krijgt geen voorrang. Hij kan niet meer tijdig remmen en botst in volle vaart in de flank van de andere auto. Frank overleeft het ongeval niet.

De verzekeraar van de auto die geen voorrang gaf, dekt de schade voor de nabestaanden. Frank laat een gezin met drie jonge kinderen achter. Hij was kostwinner, dus de verzekeraar moet ervoor zorgen dat de nabestaanden in het levensonderhoud worden voorzien. De berekening van overlijdensschade is zeer ingewikkeld, dus laat u daarbij altijd bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat!

Schadevergoeding nabestaanden

Wanneer een slachtoffer na een ongeval, medische fout of geweldsmisdrijf overlijdt, laat hij of zij vaak nabestaanden achter die door hem of haar werden onderhouden. Het is natuurlijk van groot belang dat de nabestaanden in hun levensonderhoud voorzien blijven. Er moeten daarvoor een heleboel zaken geregeld worden. Wij nemen je graag zoveel mogelijk werk uit handen.

Nabestaanden bij overlijden

Nabestaanden die recht kunnen hebben op vergoeding in levensonderhoud zijn:

  • Echtgeno(o)t(e)

  • Inwonende kinderen

  • Ongehuwd samenwonende

  • Alimentatie gerechtigde ex-echtgeno(o)t(e)

Aansprakelijkheid

Indien iemand anders aansprakelijk is voor het overlijden dienen de nabestaanden door die aansprakelijke partij (vaak door de aansprakelijkheidsverzekeraar) schadeloos te worden gesteld.

Kun jij aanspraak maken op een schadevergoeding?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze specialisten op dit gebied. Je kunt direct contact opnemen met mr. A.J.F. van Dok, mr. W.H.M.J. Pelckmans, mr. G.A.M. Verkuijlen, C.P. Vos of C.M.W.M. van de Molengraft.

 

Word je liever zelf gebeld? Vul dan het ‘bel mij terug formulier’ in.
Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.


LAATSTE TWEETS