een persoonlijk en professioneel advies

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en letselschade en/of een deskundige in civiel recht en bestuursrecht? En houdt u van een persoonlijke en accurate benadering? Dan bent u bij Van der Putt Advocaten aan het juiste adres.  Doordat iedere advocaat (een) eigen specialisme(n) heeft, bieden wij u gedegen ondersteuning op diverse vakgebieden. Of u zich als particulier of als ondernemer bij ons meldt, wij leveren u professionele juridische dienstverlening op maat. 


Faillissementen

Verkeert uw bedrijf in moeilijkheden, financieel of organisatorisch? Wilt u doorstarten? Laat u adviseren door onze faillissementsrecht-specialist Marcus Gerrits. Hij wordt regelmatig benoemd tot curator bij faillissementen en heeft jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemingen. Klik hier om lopende faillissementen te bekijken.


Gratis letselschade inloopspreekuur of maak een afpraak

Bij Van der Putt Advocaten staat klantgerichtheid voorop. Daarom biedt de afdeling letselschade u naast de mogelijkheid om telefonisch en per e-mail een afspraak te maken, ook een gratis spreekuur voor een kosteloos advies. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.

 

Maandag:      12.00 - 14.00 uur
Donderdag: 17.00 - 18.00 uur

 

Wij adviseren en ondersteunen u graag bij een juridische kwestie.
Neem contact met ons op voor een afspraak via:

Telefoonnummer:   (+31) (0)478 - 55 66 77
E-mail: info@putt.nl
Bezoekadres: Patersstraat 17, 5801 AT Venray.

Incasso's

Incasso's Het is erg vervelend als klanten uw facturen onbetaald laten. Dat kost een hoop tijd en energie, terwijl u juist door wilt naar de volgende opdracht. Misschien bedreigt die wanbetaling zelfs de continuïteit van uw eigen bedrijf. Daarom nemen wij die last graag van uw schouders. Wij kunnen u op diverse manieren helpen: Sommatiebrieven met alle juiste aanzeggingen Beslag op bankrekeningen, panden, inventaris of onder derden Spoedeisende geldvorderingen in kort geding Veroordelingen tot betaling in een bodemprocedure Loop eens binnen bij ons gratis spreekuur of maak een afspraak voor een ander moment.

Nieuws

Bekijk alles


Donderdag 20 December 2018

Soms moet je iemand afremmen, in zijn eigen belang

Woensdag 19 December 2018

Nieuwe regeling voor partneralimentatie

Woensdag 21 November 2018

Letselschade en privacy

Woensdag 14 November 2018

Gevaarlijk weggedrag van fietsers: Hoe zit dat juridisch?

9

Cliëntwaardering

De heer Schelling over onze letselschade afdeling

"Ondanks “taaie stof” zeer ontspannen omgang met advocaat", dhr. Schelling.

Bel ons op:

+31 (0) 478 - 55 66 77

Stuur een email naar:

info@putt.nl

Nieuwe regeling voor partneralimentatie

19 december 2018

Het lijkt er nu dan toch op dat er in de Tweede Kamer een meerderheid is voor het wetsvoorstel om de duur van de partneralimentatie te verkorten. De grondslag voor de partneralimentatie is niet gewijzigd. Grondslag blijft de - ook na het huwelijk - voortdurende solidariteit (lotsverbondenheid) die door het huwelijk is ontstaan.  Ook is de manier waarop de partneralimentatie wordt berekend niet gewijzigd. De huidige duur van de partneralimentatie is volgens de wet 12 jaar. Deze termijn geldt zowel voor een huwelijk met kinderen als ook voor een huwelijk zonder kinderen dat langer dan vijf jaar heeft geduurd. Voor een huwelijk zonder kinderen dat korter dan vijf jaar heeft geduurd,  is de alimentatietermijn gelijk aan de duur van het huwelijk. Van deze termijnen kan bij het regelen van de echtscheiding in onderling overleg af worden geweken. De nieuwe beoogde regeling houdt in dat een partneralimentatie geldt voor de duur van vijf jaar. Maar hierop is wel een aantal uitzonderingen geformuleerd. De belangrijkste uitzonderingen op de hoofdregel zijn: Scheidende echtgenoten geboren vóór 1 januari 1970 waarvan het huwelijk langer dan 15 jaar heeft geduurd, hebben recht op 10 jaar partneralimentatie; Het recht op 10 jaar partneralimentatie bestaat ook voor scheidende echtgenoten waarvan het huwelijk 15 jaar of langer heeft geduurd, waarbij de alimentatiegerechtigde binnen 10 jaar na de scheiding de AOW-leeftijd zal bereiken; In het geval van scheidende ouders van kinderen jonger dan 12 jaar zal de alimentatiegerechtigde een aanspraak houden op een partneralimentatie van 12 jaar. Daarnaast is er in schrijnende gevallen de mogelijkheid om een langere termijn dan vijf jaar toe te wijzen (hardheidsclausule). De nieuwe regeling zal van toepassing zijn op echtscheidingsverzoeken die na 1 januari 2020 ingediend worden. Voor de mensen die vóór 1 januari 2020 gaan scheiden verandert er dus niets. Wilt u weten wat u het beste kunt doen met het oog op de nieuwe regeling, dan kunt contact opnemen met Marion van den Aker-Groffen, advocaat en vFAS-scheidingsmediator bij Van der Putt Advocaten in Venray (vandenaker@putt.nl of 0478-556672)


Letselschade en privacy

21 november 2018

Om een letselschadezaak goed te kunnen regelen is veel informatie nodig, waaronder medische informatie. Er zal immers vastgesteld moeten worden dat er sprake is van letsel als gevolg van het ongeval dat iemand is overkomen. Soms is daarvoor ook informatie over iemands gezondheidstoestand van voor het ongeval relevant. Als iemand bij een ongeval zijn hand verliest zal er weinig discussie bestaan over de vraag of er sprake is van letsel. Lastiger ligt dat bij zogenaamd moeilijk objectiveerbare letsels zoals een whiplash. De rechtspraak heeft daar gelukkig een mouw aan gepast. Als de klachten reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven zijn worden deze klachten toch aan een ongeval toegerekend, ook al zijn ze moeilijk bewijsbaar. Wel moet er dan geen andere oorzaak voor de klachten gevonden kunnen worden en mogen deze klachten niet reeds voor het ongeval aanwezig zijn. Om dat laatste aannemelijk te maken is vaak informatie uit de medische voorgeschiedenis noodzakelijk. Tot voor kort kregen in principe, naast het slachtoffer, alleen zijn of haar advocaat en de medisch adviseur van die advocaat en de verzekeraar de medische informatie te zien. Alle drie hebben een eigen wettelijk geregelde geheimhoudingsverplichting. De medisch adviseur van de verzekeraar geeft advies aan de schadebehandelaar bij de verzekeraar die op basis van dat advies de schade met de advocaat afwikkelt. Door invoering van de zogenaamde “Medische paragraaf” in de “Gedragscode Behandeling Letselschade” die sommige belangenbehartigers, maar niet ons kantoor, hebben ondertekend, zouden ook schadebehandelaars van de verzekeraars inzage mogen krijgen in medische informatie zoals bijvoorbeeld een onafhankelijk keuringsrapport. Dit kan betekenen dat een schadebehandelaar, die geen arts of advocaat is en daardoor niet onder een wettelijke geheimhoudingsverplichting valt, ook medische informatie krijgt. Door ons kantoor is hierover een procedure gevoerd bij de rechtbank Rotterdam. Gelukkig heeft de rechtbank Rotterdam bepaald dat een slachtoffer niet verplicht is om daaraan mee te werken. Voldoende is als de informatie terechtkomt bij de medisch adviseur van de verzekeraar. Die kan immers advies geven aan de schadebehandelaar. Het enkele feit dat iemand is aangereden betekent immers niet dat het slachtoffer geen recht op privacy meer zou hebben. Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor.


 


LAATSTE TWEETS