Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Dokter, waar is mijn been?

13 juli 2018Door: Stijn (C.P.) Vos

Stel jezelf eens voor dat je in een ziekenhuis geopereerd dient te worden aan jouw linkerbeen. Je gaat onder narcose, wordt wakker in je ziekenhuisbed en ziet tot jouw grote schrik dat jouw rechterbeen geamputeerd is. Je vraagt jezelf af of je de behandelend arts aansprakelijk kunt stellen voor deze fout. In het bovenvermelde voorbeeld luidt het antwoord volmondig ja. In veel andere gevallen is de vraag of er door een arts een fout is gemaakt lastiger te beantwoorden.

 

Voordat een arts jou gaat opereren moet deze arts je informatie geven over de operatie en je wijzen op de eventuele risico’s van de operatie. Je moet de arts vervolgens toestemming geven voor het uitvoeren van de operatie. Wanneer een arts jou vooraf niet op de risico’s van de operatie heeft gewezen en het risico zich wel verwezenlijkt kan de arts hiervoor aansprakelijk zijn.

 

Een arts kan ook aansprakelijk zijn als er iets mis gaat tijdens de operatie. Er moet dan wel sprake zijn van een verwijtbare fout. Beoordeeld zal moeten worden of er een fout is gemaakt die een redelijk handelend en redelijk bekwame arts niet gemaakt zou hebben. Met andere woorden, een arts begaat een beroepsfout wanneer hij of zij niet doet wat een gemiddelde arts in het algemeen, onder dezelfde omstandigheden wel zou doen.

 

Ervaar je financiële of psychische gevolgen van een medische fout? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij ondersteunen je graag met juridisch advies.

 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl