Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Een nachtmerrie of een slechte film.....

30 juni 2021Door: Susan (S.) Philippi

De laatste tijd hoorden we het weer een paar keer in het nieuws, medische fouten. In Oostenrijk werd het verkeerde been van een patiënt geamputeerd en in Frankrijk werd door een typefout aan een patiënt tien keer de benodigde dosis insuline toegediend. Wat als jou zoiets overkomt?

 

Als je een behandeling of operatie moet ondergaan, dan kan er iets fout gaan. Dit kan een complicatie zijn of misschien wel een verwijtbare fout. Je arts moet je voorafgaand aan de behandeling of operatie informatie geven over de mogelijke risico’s en complicaties van de behandeling. Als je arts dit niet heeft gedaan en zo’n complicatie ontstaat, dan kan je arts hiervoor aansprakelijk zijn. Daarnaast wordt dan de vraag gesteld of je als patiënt wel voor de behandeling of operatie zou hebben gekozen als je wél was voorgelicht over de risico’s. Is je antwoord nee, dan kun je de arts aansprakelijk stellen. Dit ligt anders als je toch wel voor de operatie zou hebben gekozen, omdat deze levensreddend was.

 

Als je arts een verwijtbare fout maakt tijdens een operatie, dan kan hij ook aansprakelijk zijn. Of de fout verwijtbaar is, hangt af van de beoordeling of een redelijk handelend en redelijk bekwame arts dezelfde fout niet zou hebben gemaakt onder dezelfde omstandigheden. Met andere woorden, een arts begaat een beroepsfout wanneer hij of zij niet doet wat een gemiddelde arts in het algemeen onder dezelfde omstandigheden wel zou doen.

 

Heb je iets dergelijks meegemaakt en heb je daardoor lichamelijke of psychische klachten? Ondervind je financiële gevolgen hierdoor? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij voorzien je graag van juridisch advies.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl