Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Help, mijn dokter heeft een fout gemaakt

17 augustus 2017Door: Geertje (G.A.M.) Verkuijlen

Stel je eens voor. Je hebt enorme pijn in je buik. Hiervoor bezoek je de spoedeisende eerste hulp van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De dienstdoende arts stelt na gedegen onderzoek vast dat je een acute blindedarmontsteking heeft. De ontstoken blinde darm wordt operatief verwijderd door middel van een kijkoperatie. Het is de bedoeling dat de pijn van de ontsteking na de operatie verdwijnt zodat je aan je herstel kunt gaan beginnen. Helaas blijf je pijn in je buik houden. Je bezoekt daarom wederom de spoedeisende eerste hulp van het ziekenhuis. Wat blijkt nu? De arts heeft tijdens de kijkoperatie een instrument in jouw buik achtergelaten! Je zult dus weer opnieuw onder het mes moeten met alle gevolgen van dien…

 

Wat nu?

 

Medische fouten blijken helaas veel voor te komen. Bij een fout door een arts wordt er een verschil gemaakt tussen een gewone complicatie (die voor risico van de patiënt blijft) en een medische fout. Er is pas sprake van een medische fout als een arts niet gehandeld heeft zoals een redelijk handelend en redelijk bekwaam arts had moeten doen.

 

Op grond van de wet moet je, als patiënt, bewijzen dat de arts een fout heeft gemaakt. Maar hoe ga je te werk? Om te beoordelen of er sprake is van een medische fout is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Hij of zij zal vervolgens een medisch adviseur inschakelen om de medische aspecten van het letsel goed in kaart te brengen en te beoordelen. Wanneer je, met behulp van het advies van de medisch adviseur, kunt bewijzen dat de arts een fout heeft gemaakt kun je de arts en het ziekenhuis waar hij werkzaam is aansprakelijk stellen voor jouw schade.

 

Ervaar je ook financiële of psychische gevolgen van een medische fout en vraag je jezelf af of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons kantoor op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste advies gesprek.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl