Whiplash door een ongeval; en dan?

17 april 2019

Heb je door een ongeval whiplashklachten opgelopen? Dan zit je vaak in een moeilijke situatie. Je bent bezig met je herstel, en tegelijkertijd maak je aanspraak op vergoeding van je schade door de veroorzaker.  Meestal wordt de schaderegeling opgepakt door de verzekeraar van de veroorzaker. Deze verzekeraar wil graag van jou weten wat er precies gebeurd is en wat je klachten zijn.

Op 25 maart jl. besteedde Tros Radar een item aan de lastige afwikkeling van letselschadezaken.  Whiplashzaken kwamen daarbij uitgebreid aan bod. Deze lastige afwikkeling komt vaak omdat whiplash lastig medisch te bewijzen is.

Veel slachtoffers ervaren door de whiplash de nodige klachten, zoals concentratie- en geheugenproblemen, bovenmatige moeheid, nek- en rugpijn en hoofdpijn. Ze steken al hun energie in het volhouden van hun dagelijkse ritme, zoals werk en gezin. Als de verzekeraar van de tegenpartij dan ook nog moeilijk doet over de vraag of de klachten er wel echt zijn en of ze wel echt van het ongeval komen, zien we dat veel slachtoffers dit er niet bij kunnen hebben. Het levert vaak hele belastende discussies op over de vraag of de klachten niet ergens anders vandaan komen, hoe het met de medische voorgeschiedenis is gesteld en of er wel echt schade is ontstaan.

Deze discussie kun je het beste overlaten aan een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Als slachtoffer kun je dan bezig zijn met je herstel, terwijl de advocaat de discussie met de verzekeraar aangaat en de verzekeraar kan overtuigen van de ernst van de klachten en de schade. Een letselschadeadvocaat heeft de kennis in huis om deze discussie in jouw voordeel te beslechten. Over de kosten hoef je je niet druk te maken: die kosten dienen door de verzekeraar te worden voldaan.

Ben je ook het slachtoffer geworden van een ongeval met letsel? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend naar de mogelijkheden en maak gebruik van de jarenlange expertise van Van der Putt Advocaten.

Tags: Whiplash; Tros Radar; discussie wederpartij; rugklachten; nekklachten; hoofdpijnklachten
Arthur (A.J.F.) van Dok

Gepost door:

Arthur (A.J.F.) van Dok

Grotius specialisatieopleiding Personenschade
Reacties: (0)


Laat uw reactie achter

We vinden het erg fijn om feedback te krijgen op onze nieuwsitems.
Wij zullen uw reactie eerst bekijken voordat deze op de site wordt geplaatst.

Graag alleen nuttige informatie plaatsen en geen spam. Bedankt voor het lezen en reageren!

Bedankt voor uw reactie

We zullen uw deze eerst doornemen voordat deze definitief geplaatst gaat worden.

Foutmelding:
LAATSTE TWEETS