Rechtsbijstandverzekering en letselschade

15 mei 2019

In Nederland komen juridische conflicten helaas steeds vaker voor. Het is daarom niet onverstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een jurist van de rechtsbijstandverzekering kan in veel gevallen uw belangen behartigen, en u voorkomt op deze manier hoge juridische kosten.

 

Wanneer u echter gewond raakt bij een verkeers- of bedrijfsongeval of het slachtoffer wordt van een medische fout, dan mag u zelf kiezen wie uw belangen gaat behartigen, zelfs wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft. Het staat u dus altijd vrij om uw letselschadezaak in behandeling te geven aan, of over te stappen naar, een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, ook als u al een andere belangenbehartiger heeft.

 

Toch kiezen veel slachtoffers ervoor hun belangen in eerste instantie te laten behartigen door een jurist van de rechtsbijstandverzekering. Het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat is toch veel te duur?! Dit is echter een misvatting.

 

Belangrijk om te weten is dat, als de aansprakelijkheid is erkend, naast uw eigen schade ook de advocaatkosten voor rekening komen van de aansprakelijke verzekeraar. Dat betekent dat het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat bij u uit de buurt voor u vaak kosteloos is. Voordeel hiervan is dat u persoonlijk contact heeft met uw gespecialiseerde advocaat en de afspraken bij u thuis plaats kunnen vinden.

 

De letselschadeadvocaten van ons kantoor zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De LSA stelt strenge (deskundigheids)eisen aan haar leden. Ook zijn onze letselschadeadvocaten lid van de ASP, een vereniging van advocaten die alleen optreden namens slachtoffers. We treden dus niet op voor aansprakelijkheidsverzekeraars. Om lid te mogen worden van de ASP moet aan nog strengere kwaliteitseisen worden voldaan. Daarnaast zijn onze advocaten aangesloten bij de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), een overleg- en opleidingsorgaan voor artsen en advocaten die letselschadeslachtoffers bijstaan. Waarom zou u met minder genoegen nemen?

 

Onze advocaten kunnen u advies geven over procedures, een second opinion schrijven, of, indien u dat wenst, uw belangenbehartiging overnemen. U kunt geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met een van onze advocaten om te spreken over uw letselschadezaak. Deze afspraak kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden. Wij helpen u graag!

 

Tags: Rechtsbijstandverzekering; letselschade; aansprakelijkheid; LSA; WAA; ASP; kosteloos
Stijn (C.P.) Vos

Gepost door:

Stijn (C.P.) Vos

-
Reacties: (0)


Laat uw reactie achter

We vinden het erg fijn om feedback te krijgen op onze nieuwsitems.
Wij zullen uw reactie eerst bekijken voordat deze op de site wordt geplaatst.

Graag alleen nuttige informatie plaatsen en geen spam. Bedankt voor het lezen en reageren!

Bedankt voor uw reactie

We zullen uw deze eerst doornemen voordat deze definitief geplaatst gaat worden.

Foutmelding:
LAATSTE TWEETS