een persoonlijk en professioneel advies

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en letselschade en/of een deskundige in civiel recht en bestuursrecht? En houdt u van een persoonlijke en accurate benadering? Dan bent u bij Van der Putt Advocaten aan het juiste adres.  Doordat iedere advocaat (een) eigen specialisme(n) heeft, bieden wij u gedegen ondersteuning op diverse vakgebieden. Of u zich als particulier of als ondernemer bij ons meldt, wij leveren u professionele juridische dienstverlening op maat. 


Faillissementen

Verkeert uw bedrijf in moeilijkheden, financieel of organisatorisch? Wilt u doorstarten? Laat u adviseren door onze faillissementsrecht-specialist Marcus Gerrits. Hij wordt regelmatig benoemd tot curator bij faillissementen en heeft jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemingen. Klik hier om lopende faillissementen te bekijken.


Gratis letselschade inloopspreekuur of maak een afpraak

Bij Van der Putt Advocaten staat klantgerichtheid voorop. Daarom biedt de afdeling letselschade u naast de mogelijkheid om telefonisch en per e-mail een afspraak te maken, ook een gratis spreekuur voor een kosteloos advies. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.

Maandag:      12.00 - 14.00 uur
Donderdag: 17.00 - 18.00 uur

Wij adviseren en ondersteunen u graag bij een juridische kwestie.
Neem contact met ons op voor een afspraak via:

Telefoonnummer:   (+31) (0)478 - 55 66 77
E-mail: info@putt.nl
Bezoekadres: Patersstraat 17, 5801 AT Venray.

Schadeverzekering inzittenden

Schadevergoeding voor inzittenden Een schadeverzekering inzittenden (svi) dekt de schade van inzittenden van een voertuig  dat bij een ongeval betrokken is. Ook als de schade het gevolg is van bijvoorbeeld een eenzijdig ongeval of een ongeval dat door een fout van de bestuurder is ontstaan. Meestal is zelfs de letselschade gedekt die de bestuurder zelf lijdt! Een hele nuttige verzekering dus. Ondanks dat jij de schade, als je een beroep doet op deze verzekering, afwikkelt met jouw eigen verzekeraar, is het toch verstandig deskundige hulp in te schakelen. De meeste svi-verzekeraars dekken dan ook de kosten van een letselschadeadvocaat die jou helpt bij het verhalen van de schade. Voorbeeld situaties van schade van ...

Nieuws

Bekijk alles


Dinsdag 23 Juli 2019

Een ongeluk in het buitenland; wat nu?

Woensdag 10 Juli 2019

Ik wil op vakantie maar de baas zegt nee

Dinsdag 11 Juni 2019

Twee ongevallen, één slachtoffer

Vrijdag 24 Mei 2019

Nieuwe wet partneralimentatie is een feit

9

Cliëntwaardering

De cliënt over onze letselschade afdeling.

Behulpzame en aardige advocaat

Bel ons op:

+31 (0) 478 - 55 66 77

Stuur een email naar:

info@putt.nl

Ik wil op vakantie maar de baas zegt nee

10 juli 2019

Na een jaar werken wil je als werknemer van je welverdiende vakantie gaan genieten. Gedurende het jaar heb je hard gewerkt, om je vakantie-uren bijeen te ‘sparen’ en in mei ontvang je veelal vakantiegeld. Je hebt een leuke reis gevonden en je zou de reis graag meteen willen boeken. Echter, je moet je vakantie nog ter goedkeuring voorleggen aan de werkgever. Mag die jouw vakantie weigeren?   Als werknemer bouw je jaarlijks vakantie-uren op. De hoofdregel is dat je recht hebt op vier keer de arbeidsduur per week. Werk je bijvoorbeeld 30 uur per week, dan bouw je dus 120 uren op. De werkgever kan meer vakantie-uren toekennen, zogenaamde bovenwettelijke vakantiedagen, maar nooit minder. Niet opgenomen vakantiedagen mag je meenemen naar 2020, maar let op: meegenomen dagen zijn dan nog maar zes maanden geldig. Ook heb je als werknemer recht op vakantiegeld. In de wet is bepaald dat de werknemer (minimaal) 8% over het brutoloon als vakantiebijslag ontvangt. Ten aanzien van het vakantiegeld kan ook in het voordeel van de werknemer worden afgeweken. Het mag dus meer zijn, maar niet minder dan 8%.   De werkgever moet jou in de gelegenheid stellen om vakantiedagen op te nemen. Is ten aanzien van het opnemen van de vakantiedagen niets geregeld, dan kan de vakantie worden opgenomen naar de wens van de werknemer. Daar is echter een uitzondering op! De werkgever kan de opname van opgebouwde vakantiedagen weigeren als er sprake is van gewichtige redenen. Te denken valt dan aan een ernstige verstoring van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld meerdere werknemers die op hetzelfde moment vakantie willen. Binnen twee weken na de vakantieaanvraag moet jouw werkgever te kennen geven dat er gewichtige redenen zijn. Doet de werkgever dat niet (tijdig), dan kan de werknemer zijn vakantiedagen in die periode gewoon opnemen. Wil de werkgever een reeds vastgestelde vakantie alsnog wijzigen in verband met een gewichtige redenen, dan moet de werkgever in overleg treden met de werknemer. Moet je de vakantie alsnog annuleren, in verband met een gewichtige reden, dan moet de werkgever jouw schade vergoeden.


Twee ongevallen, één slachtoffer

11 juni 2019

Stelt u zich eens voor. U heeft op 25 januari 2019 een verkeersongeval gehad. Daarbij heeft u ernstig letsel aan uw linkerbeen opgelopen. De verzekeraar van de veroorzaker heeft de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval erkend en vergoedt uw schade. Vervolgens bent u op 3 mei 2019 weer betrokken geraakt bij een verkeersongeval waarbij u hoofdletsel en rugklachten heeft opgelopen. Hoe zit het nu met de regeling van uw schade? Het Verbond van Verzekeraars heeft een regeling opgesteld voor slachtoffers die letselschade hebben opgelopen door twee of meer verkeersongevallen. In die regeling is bepaald dat het de betrokken verzekeraars niet is toegestaan voor de regeling van (een deel van) de schade naar elkaar te verwijzen. Zodra één van de betrokken verzekeraars kennis krijgt van voornoemde ongevallen, ontstaat de verplichting voor deze verzekeraar om in overleg met de andere verzekeraar(s) te treden om overeenstemming te verkrijgen over de vraag wie als regelend verzekeraar zal optreden. Als dit overleg niet binnen een maand na het eerste contact tussen de betrokken verzekeraars heeft geleid tot overeenstemming, zal de verzekeraar van de veroorzaker van het eerste ongeval moeten optreden als regelend verzekeraar. Bent u ook twee keer het slachtoffer geworden van een ongeval, loopt de schaderegeling niet soepel en is uw zaak nog niet afgewikkeld? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend en eerste kosteloos adviesgesprek. Wij kunnen u gericht adviseren en ervoor zorgen dat uw letselschadezaak op voortvarende wijze wordt behandeld.


 


LAATSTE TWEETS