Veehouderijen in Noord-Brabant

De wettelijke regels die voorschrijven in welke mate een veehouderij in Noord-Brabant overlast voor haar omgeving veroorzaken mag, staan in Europese verordeningen en richtlijnen en in Nederlandse wetten en regels. Vele regels en begrippen zijn in uitspraken van rechters nader ingevuld en uitgelegd.

Bij een veehouderij zal het voor de korte afstand dan vaak om het veroorzaken van geurhinder op woningen, voor de (wat) langere afstand om stikstofdepositie op een Natura 2000-gebied gaan.

Als u als veehouder in Noord-Brabant  een verandering of uitbreiding van uw bedrijf gepland hebt, krijgt u zeker met deze regels te maken. In Noord-Brabant liggen immers meer dan elders veel veehouderijen en Natura 2000-gebieden op relatief korte afstand van elkaar.

Mogelijk zijn algemene regels of de geldende vergunningvoorschriften in de huidige situatie te belastend voor u. Dan zou een wijziging - dezelfde emissies met andere middelen - een oplossing kunnen zijn.  

 

Specialisme omgevingsrecht

Onze kantoorgenoot mr. drs. P.A.M. (Paul) van Hoef is lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten. Hij heeft ruime ervaring in het omgevingsrecht en hij heeft zich sinds vele jaren in het milieurecht en natuurbeschermingsrecht gespecialiseerd.

De stikstof-problematiek heeft zijn bijzondere aandacht.

 

Gratis advies over omgevingsrecht

Voor een gratis kennismakingsgesprek kunt u op onze website het “bel me terug”-formulier invullen of telefonisch contact opnemen (0478-556674).Meer weten over Veehouderijen in Noord-Brabant?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:
 
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bedankt voor uw bericht

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Foutmelding: