Veel gestelde
vragen

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81
Ga terug naar aansprakelijkheid en letselschade

Wat doet een letselschade advocaat?

Allereerst bekijkt de letselschadeadvocaat of er iemand aansprakelijk is voor jouw schade. Vervolgens stelt de letselschadeadvocaat uw schade vast en zorgt ervoor dat deze zo goed mogelijk wordt vergoed. Denk hierbij aan:

  • verlies van arbeidsvermogen (bijvoorbeeld een inkomensachteruitgang)
  • voorzieningen in het kader van huishoudelijke hulp
  • verlies van zelfwerkzaamheid (als u bijvoorbeeld niet meer in staat bent uw eigen tuin te onderhouden of uw huis te schilderen)
    reiskosten
  • telefoonkosten
  • smartengeld (ook wel immateriële schadevergoeding genoemd)
     

Naast de directe gevolgen bekijkt de letselschadeadvocaat ook of er gevolgen zijn die zich pas in de toekomst zullen openbaren. Deze toekomstige schade moet namelijk ook vergoed worden. De letselschadeadvocaat onderhandelt namens  jou met de aansprakelijke partij en/of schadeverzekeraar over de schadevergoeding en over het treffen van noodzakelijke voorzieningen voor jou.

Hoewel de letselschadeadvocaat zoveel mogelijk zal proberen te voorkomen dat een procedure moet worden gevoerd, zijn er wel gevallen waarin dit noodzakelijk is. De letselschadeadvocaat staat jou in dat geval bij en voert de procedure voor jou. Vanzelfsprekend wordt je altijd nauwgezet betrokken bij de dingen die de advocaat doet en houdt de letselschadeadvocaat jou altijd stipt op de hoogte van de stand van zaken. Daarnaast worden er zonder uw instemming geen beslissingen genomen waaraan je gebonden bent.