Beroepsziekten
en aansprakelijkheid

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Beroepsziekten en aansprakelijkheid

Helaas komt het regelmatig voor dat een werknemer lichamelijke klachten krijgt door het uitoefenen van zijn of haar beroep. Het is niet altijd direct duidelijk of de werkgever voor het ontstaan van deze beroepsziekte aansprakelijk is. Veelal ontstaat een beroepsziekte door een combinatie van factoren maar indien aannemelijk gemaakt kan worden dat de werksituatie van een slachtoffer een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van deze aandoening, kan de werkgever aansprakelijk zijn voor de schade.

Voorbeelden beroepsziekten

Onderstaande situaties vallen onder beroepsziekte:

  • Asbestose
  • Organo Psycho Syndroom (OPS)

Hoe kunnen wij jou, ingeval van beroepsziekten, helpen?

Heb je klachten die aantoonbaar veroorzaakt worden door de werksituatie, neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar om jou persoonlijk te adviseren en indien noodzakelijk juridische bijstand te verlenen.

Zie ook www.beroepsziekten.nl

Heb jij recht op vergoeding?

Neem contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met A.J.F. van DokW.H.M.J. PelckmansG.A.M. VerkuijlenC.P. Vos,C.M.W.M. van de Molengraft, S. Philippi of L. Verhagen.

 

Word je liever zelf gebeld? Neem dan contact op via het contact formulier. Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.

Een praktijkvoorbeeld

Hans werkt al jarenlang als autospuiter voor zijn werkgever. De verf die daarbij wordt gebruikt bevat veel oplosmiddelen. De bedrijfshal waar hij zijn werk iedere dag doet, wordt slecht geventileerd. Er hangt een damp en er wordt door de werkgever weinig gedaan aan veiligheid, zoals het verstrekken van adembescherming en beschermende kleding. Op enig moment krijgt Hans allerlei lichamelijke klachten en krijgt hij last van vergeetachtigheid, geheugenstoornissen en wordt zijn concentratie zeer slecht. Hij gaat naar de huisarts en wordt doorverwezen naar de specialist. Na veel onderzoeken blijkt, dat hij het Organo Psycho Syndroom (OPS) heeft, naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door het jarenlang onbeschermd werken met oplosmiddelen. Hans heeft dus een beroepsziekte opgelopen.

Veel voorkomende beroepsziekten

OPS - ORGANO PSYCHOSYNDROOM
OPS oftewel organisch psychosyndroom wordt veroorzaakt door langdurig werken met oplosmiddelen.

 

ASBESTOSE
Asbestose ontstaat door het inademen van asbeststof, een siliciumhoudende minerale delfstof. Deze stof heeft een lange incubatietijd; 30 jaar of langer na inademing kan zich de ziekte manifesteren.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl