Sportongeval

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Als je tijdens een sportwedstrijd ernstig geblesseerd raakt door overtreding van een tegenstander kan het zo zijn dat je daardoor in je dagelijks leven ook hinder ondervindt en schade lijdt. De vraag die dan beantwoord moet worden is of er door de andere deelnemer onrechtmatig is gehandeld.

Is er onrechtmatig gehandeld?

Deze vraag zal minder snel bevestigend worden beantwoord wanneer deze gedraging heeft plaatsgevonden tijdens een sportwedstrijd. De deelnemers aan een sport, zoals voetballen, kunnen tot op zekere hoogte gevaarlijke gedragingen van tegenstanders verwachten. Het spel lokt daartoe uit. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat een tegenstander tijdens de wedstrijd een sliding maakt om de bal te veroveren. Er bestaat dus een verhoogde drempel om aansprakelijkheid te kunnen aannemen ten opzichte van een situatie in het normale dagelijkse leven.

Niet de enkele overtreding van een spelregel is al onrechtmatig. De overtreding van de spelregel is een factor die meeweegt bij de beoordeling van de onrechtmatigheid. Als er sprake is van ernstig gemeen spel zoals een vliegende tackle van achteren, dan kan het dus zo zijn dat een deelnemer aan het spel onrechtmatig heeft gehandeld.

Heb jij recht op schadevergoeding?

Neem contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met A.J.F. van DokW.H.M.J. PelckmansG.A.M. VerkuijlenC.P. Vos, C.M.W.M. van de Molengraft, S. Philippi of L. Verhagen.

 

Word je liever zelf gebeld? Neem dan contact op via het contact formulier. Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl