Echtscheiding

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Hoe wilt u zich laten bijstaan bij de echtscheiding?

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Een echtscheiding heeft veel impact op uw leven en op dat van uw kinderen.  Nadat u het besluit hebt genomen om te scheiden, komt er veel op u af. Hoe gaat het met de kinderen? Waar gaat u wonen? Hoe wordt het financieel geregeld? Wie krijgt er wat?

 

Er zijn dus veel zaken waar u over na moet denken en waar u beslissingen over moet nemen. Ik help u graag om alles voor u inzichtelijk te maken en u bij te staan bij de keuzes die u moet maken. Ik treed op zowel als advocaat als advocaat-mediator.

 

Een eigen advocaat is er alleen voor u en houdt gedurende het proces uw belangen in de gaten. Een mediator begeleidt beide echtgenoten/partners om samen in overleg de gevolgen van de echtscheiding te regelen en vast te leggen. Als mediator behartig ik dus de belangen van u beiden.

 

Ook als u ieder kiest voor een eigen advocaat is het overigens goed mogelijk om in overleg tussen partijen en hun advocaten te komen tot een gezamenlijke regeling van de echtscheiding. Daar span ik me ook maximaal voor in. Een scheidingsprocedure met ieder een eigen advocaat is dus zeker niet hetzelfde als een “vechtscheiding”.

Wat komt er zoal bij kijken?

Alle ouders, willen het beste voor hun kinderen. Ouders die gaan scheiden, willen de gevolgen voor de kinderen zoveel mogelijk beperken. Dat is vaak moeilijk, omdat deze ouders druk bezig zijn om als partners uit elkaar te gaan en het lastig is om de ouder- en partnerrol op dat moment uit elkaar te houden. Communicatie is dan vaak een probleem.

 

Ik help en ondersteun u in dit proces. Samen met u zoek ik naar de beste zorgregeling die bij u en bij de kinderen past. In een ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd die u maakt over de kinderen, zoals bij wie ze wonen, hoe de verdeling van de zorg voor de kinderen eruit ziet en hoe de kosten van de kinderen worden verdeeld.

 

Daarnaast dienen er ook afspraken gemaakt te worden over bijvoorbeeld de woning, het pensioen, de alimentatie, en de verdeling van het vermogen en de spullen. In het echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd.

 

Een echtscheiding wordt uiteindelijk uitgesproken door de rechter en wordt definitief door inschrijving van de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Dit is een noodzakelijk onderdeel van de procedure waar u dus altijd een advocaat voor nodig hebt om dit verzoekschrift in te kunnen dienen. Ik kan dat dus voor u verzorgen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over hoe een echtscheiding verloopt en hoe ik u daarbij kan ondersteunen? Neem met mij contact op: mr. Marion van den Aker, advocaat-mediator. U kunt vrijblijvend een afspraak met mij maken (max 30 min) om een beter beeld te krijgen van het traject, en mijn persoonlijke en doelgerichte aanpak. Van der Putt Advocaten helpt u graag verder.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl