Whiplash

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Whiplash. Meestal is er geen beschadiging in of aan het lichaam zichtbaar. Wel heeft een whiplash een grote invloed op je leven.

Whiplash en onafhankelijk onderzoek

Soms moet door een onafhankelijke arts, meestal een neuroloog, vastgesteld worden dat er geen andere oorzaak voor de klachten is. Niet iedere neuroloog is even overtuigd van het feit dat whiplash ook echt letsel is. Laat je je onderzoeken door een neuroloog die niet in whiplash gelooft, dan is de uitkomst van het onderzoek voorspelbaar. Verzekeraars zullen natuurlijk aandringen op onderzoek door een hen welgevallige neuroloog. Ga niet akkoord met zo’n onderzoek als je geen belangenbehartiger hebt die ter zake deskundig is en weet welke neuroloog wel en welke niet gevraagd zou moeten worden voor het onderzoek.

Whiplash? Zoek hulp!

Met behulp van een ter zake deskundige belangenbehartiger kan ook een whiplash letsel naar tevredenheid van het slachtoffer worden geregeld. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek of kom langs op ons gratis inloopspreekuur, ook als u al een belangenbehartiger heeft!

Whiplash en verzekeraars

Veel verzekeraars willen een whiplash niet als ongevalsgevolg erkennen. De medisch adviseur stelt dat er geen lichamelijke afwijkingen zichtbaar zijn, dus is er geen letsel. De schaderegelaar geeft dan aan dat de zaak “pragmatisch” geregeld kan worden. De verzekeraar betaalt een bedrag(je) en sluit het dossier. Het slachtoffer blijft achter met forse schade maar de schadevergoeding is niet toereikend.

Whiplash in de rechtspraak

De rechtspraak is duidelijk: als de klachten reëel, niet ingebeeld en niet voorgewend zijn, komen ze voor rekening van de verzekeraar, zelfs als er geen aantoonbaar letsel is, zoals bij whiplash het geval is. Waren er niet eerder vergelijkbare klachten? Dan is aannemelijk dat de whiplash klachten door het ongeval veroorzaakt zijn. Alleen als er kort voor het ongeval vergelijkbare klachten waren, is het moeilijk om de whiplash klachten na het ongeval als ongevalsgevolg te benoemen. Dan kan een pragmatische oplossing de beste keuze zijn. In alle andere gevallen: niet te snel de moed verliezen en doorvechten voor je recht op schadevergoeding!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl