Mediation

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10

Wat is mediation?

Mediation is een goede methode om onder deskundige begeleiding van een advocaat-scheidingsmediator samen met uw partner de echtscheiding te regelen. Zeker als u het van belang vindt om ook nog na de scheiding on speaking terms te blijven.

 

Een echtscheiding via mediation heeft als voordeel dat er “maatwerk” mogelijk is, omdat u meer vrijheid hebt om met elkaar bepaalde afspraken te maken dan wanneer de rechter moet beslissen.  Daarbij komt dat mediation sneller en goedkoper is dan een echtscheidingsprocedure met twee advocaten.

Wat houdt een mediation traject in?

In een aantal gesprekken werk ik met beide partners toe naar een regeling voor alle gevolgen van de scheiding. Als mediator leg ik de gemaakte afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. En als er kinderen zijn, dan worden de afspraken over hen vastgelegd in het ouderschapsplan.

 

Als alle afspraken zijn vastgelegd en de documenten zijn getekend, dan dien ik het verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank. Als advocaat ben ik bevoegd om dit voor u te verzorgen. De rechtbank neemt  desgevraagd de overeenkomsten die u hebt gesloten op in de beschikking. Na ongeveer vier weken volgt de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank en zorg ik voor de inschrijving bij de gemeente. Ook wordt gezorgd voor het informeren van de pensioenuitvoerders over de over het pensioen gemaakte afspraken. 

 

Al hetgeen tijdens de mediation wordt besproken, is vertrouwelijk. Als de mediaton niet slaagt, dan trek ik me als mediator terug en kunnen partijen geen beroep meer doen op hetgeen tijdens de mediation is besproken. In de mediation-overeenkomst worden de spelregels van het traject vastgelegd.

Meer informatie?

Heeft u vragen over hoe een mediation verloopt en hoe ik u daarbij kan ondersteunen? Neem met mij contact op: mr. Marion van den Aker, advocaat-mediator. U kunt vrijblijvend een afspraak met mij maken (max 30 min) om een beter beeld te krijgen van het traject, en mijn persoonlijke en doelgerichte aanpak. Van der Putt Advocaten helpt u graag verder.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / vissie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl