Schadeverzekering
inzittenden

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Schadevergoeding voor inzittenden

Een schadeverzekering, ook wel SchadeVerzekering Inzittenden (SVI, voor auto’s) of SchadeVerzekering Opzittenden (SVO, voor motoren) genoemd, dekt jouw schade ook als je door eigen schuld schade in het verkeer lijdt. Maak je een stuurfout en beland je met je auto in de sloot waardoor je je arm breekt dan zal jouw SchadeVerzekering Inzittenden, als je die hebt, je schade met je afwikkelen alsof er een tegenpartij is die aansprakelijk is voor jouw schade.

 

Dat betekent meestal dat jouw schade volledig vergoed wordt, inclusief de kosten van je advocaat. Sommige verzekeraars hebben in hun polisvoorwaarden beperkende voorwaarden opgenomen. Niet altijd kun je aanspraak maken op een volledige vergoeding van jouw schade. Soms krijg je ook geen smartengeld. Gelukkig keren de meeste schadeverzekeraars uit zonder beperkingen.

Is er wel een tegenpartij?

Als je een tegenpartij hebt die aansprakelijk is voor jouw schade dan hoef je geen beroep te doen op je eigen verzekering. De verzekeraar van de tegenpartij moet dan immers jouw schade volledig betalen. Je hebt dan meer mogelijkheden en er gelden geen polisvoorwaarden die jouw recht op schadevergoeding beperken.

 

Soms wikkel je een deel van de schade toch af met je eigen verzekeraar, ondanks dat er sprake is van een aansprakelijke tegenpartij. Dit zal met name het geval zijn als er ook sprake is van eigen schuld. Heeft de tegenpartij een fout gemaakt waardoor de tegenpartij deels aansprakelijk is voor jouw schade maar heb je zelf ook een fout gemaakt, dan kan het zijn dat een deel van jouw schade wordt afgewikkeld met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij en het restant met je eigen schadeverzekering.

Als je de keuze hebt tussen afwikkelen met je eigen verzekeraar of afwikkelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij dan spelen er een heleboel factoren een rol. Je advocaat kan je daarover informeren en samen met jou beslissen welke weg voor jou het beste is.

Hoe kunnen wij jou hierbij helpen?

Wij staan voor jou klaar om je persoonlijk te adviseren en indien noodzakelijk juridische bijstand te verlenen.

Heb jij recht op schadevergoeding?

Neem contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met A.J.F. van DokW.H.M.J. Pelckmans, G.A.M. Verkuijlen, C.P. Vos, C.M.W.M. van de Molengraft, S. Philippi of L. Verhagen.

 

Word je liever zelf gebeld? Neem dan contact op via het contact formulier. Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl