Bedrijfsongevallen
en aansprakelijkheid

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Bedrijfsongevallen en aansprakelijkheid

Als je als werknemer een bedrijfsongeval overkomt, zal jouw schade doorgaans moeten worden vergoed door de werkgever of diens aansprakelijkheidsverzekeraar. Dit geldt ook als je zelf geheel of gedeeltelijk schuld hebt aan het ongeval. Eigen schuld speelt namelijk geen rol bij de vraag of je werkgever aansprakelijk is voor jouw schade. Alleen wanneer je zelf bewust roekeloos bent geweest of als je werkgever het ongeval op geen enkele manier had kunnen voorkomen, kan de werkgever onder haar aansprakelijkheid uitkomen.

Bedrijfsongevallen en ongevallenverzekering

Het kan zijn dat je aanspraak kunt maken op een uitkering uit een ongevallenverzekering als je een bedrijfsongeval hebt gehad. Een ongevallenverzekering keert een bepaalde som uit indien sprake is van enig blijvend letsel door een ongeval, ook al is dit ongeval door eigen schuld ontstaan. Vaak heeft je werkgever zo'n verzekering voor je afgesloten, al hoewel dat niet verplicht is.

Verkeersongeval tijdens werktijd

In veel gevallen is je werkgever ook aansprakelijk als je tijdens werktijd een verkeersongeval krijgt. Moet je veel de weg op dan is je werkgever in principe verplicht daarvoor een passende verzekering af te sluiten.

Hoe kunnen wij jou hierbij helpen?

Wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval dan kan dat grote gevolgen voor jou hebben op materieel en immaterieel gebied. Onze letselschadeadvocaten staan voor jou klaar om jou persoonlijk te adviseren en indien noodzakelijk juridische bijstand te verlenen.

Heb jij recht op schadevergoeding of uitkering?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor vergoeding van de schade of voor een uitkering uit een ongevallenverzekering? Neem dan contact op met één van onze specialisten op dit rechtsgebied. Zij ondersteunen jou graag met juridisch advies. Je kunt direct contact opnemen met A.J.F. van DokW.H.M.J. PelckmansG.A.M. VerkuijlenC.P. Vos,C.M.W.M. van de Molengraft, S. Philippi of L. Verhagen.

 

 

Word je liever zelf gebeld? Neem dan contact op via het contact formulier. Je kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.

Een praktijkvoorbeeld

Een werknemer, van beroep dakdekker, moet een lekkend dak repareren. Zijn directe chef geeft instructies wat hij moet doen en op welk gedeelte van het dak hij absoluut niet mag lopen. De werknemer gaat aan de slag en komt bij zijn werkzaamheden toch op het gedeelte van het dak dat door de chef tot verboden terrein was verklaard. De werknemer zakt door het dak waarbij hij een gebroken been oploopt.

 

De werkgever is toch aansprakelijk voor het letsel ondanks de waarschuwing vooraf, omdat er onvoldoende toezicht is gehouden op de werknemer. Was er toezicht geweest, dan had het ongeval voorkomen kunnen worden.

 

Op de werkgever rust dus een verregaande zorgplicht om het op de werkvloer zo veilig mogelijk te maken.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl