Veel gestelde
vragen

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81
Ga terug naar insolventierecht

Mijn zaak dreigt failliet te gaan! Kan ik doorstarten?

Dat is van verschillende factoren afhankelijk. Bij een faillissement verliest u in beginsel de regie en die komt in handen van de curator; die samen met de rechter-commissaris als toezichthouder het faillissement gaat behandelen. Van belang is ook in welke rechtsvorm het geschiedt.

 

Heeft u een eenmanszaak of een vennootschap onder firma dan wordt het lastig om een doorstart te realiseren. Je moet daarvoor namelijk eigen vermogen hebben en door het faillissement valt dat vermogen in de boedel. Als u dan wilt doorstarten zult u moeten zorgen dat u vermogen elders aantrekt.

 

Als u een BV heeft is het in beginsel makkelijker om door te starten. Van belang is natuurlijk dat u dan van te voren wel kijkt of de bank mee wil werken aan een doorstart. Het is ook relevant om te zien of er nog schulden zijn op u privé. Of de BV nog vordering heeft op u privé. Dan zal de curator die bij een faillissement ook willen innen.

 

Het is dus van belang dat u zich tijdig laat adviseren, bij voorkeur door een INSOLAD advocaat. Dat is een advocaat die gespecialiseerd is in het insolventierecht, regelmatig faillissementen doet als curator en u dus prima kan helpen.