Veel gestelde
vragen

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81
Ga terug naar meeste gestelde vragen

Waarom een advocaat inschakelen bij letsel?

Wanneer je letsel oploopt door een ongeval of mishandeling, kan dat jouw leven ingrijpend veranderen. Vaak leidt een ongeval of mishandeling tot extra kosten, terwijl jouw inkomen (deels) wegvalt.

Letselschade omvat alle lichamelijke en emotionele schade die je oploopt als gevolg van een ongeval of mishandeling. Er komt veel op je af als je slachtoffer bent van een ongeval of mishandeling. Je krijgt onder andere te maken met:

  • artsen
  • uitkeringsinstanties
  • re-integratiebureaus
  • papierwerk
  • regels
  • een tegenpartij (vaak een aansprakelijkheidsverzekeraar)

Omdat het slachtoffer meestal niet de kennis heeft om zich goed in dit gebied te bewegen, is het belangrijk om direct de hulp van een letselschadeadvocaat in te roepen. 

Als slachtoffer komt je meestal tegenover een aansprakelijkheidsverzekeraar te staan, die de nodige juridische kennis in huis heeft. Omdat over diverse schadeposten de nodige discussie kan ontstaan, is het van groot belang dat je er iemand tegenover zet die een minstens net zo gedegen juridische kennis heeft, zodat jouw belangen optimaal worden behartigd. Voordat je het weet, krijg je immers veel minder dan waar je recht op heeft en ontstaan er onnodige (financiële of andere) problemen.

Een letselschadeadvocaat is bij uitstek gespecialiseerd in de behandeling van letselschadezaken. Hij weet dus precies wat hij moet doen om uw belangen optimaal te behartigen. De letselschadeadvocaat is iedere dag bezig met het oplossen van claims, zoals de jouwe. Zijn kennis van het aansprakelijkheidsrecht is groot, doordat hij aan strenge eisen moet voldoen die hem door de vereniging van letselschadeadvocaten, LSA, (www.lsa.nl) en de vereniging van advocaten voor slachtoffers van personenschade, ASP, (www.asp-advocaten.nl) worden opgelegd. Voor toelating tot de vereniging dient hij een hoogwaardige opleiding te volgen en daarna wordt zijn kennis up to date gehouden door een jaarlijkse (permanente) opleiding.