Veel gestelde
vragen

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81
Ga terug naar meeste gestelde vragen

Welke mogelijkheden zijn er om tot een echtscheiding te komen?

Eén mogelijkheid is dat wij optreden als uw advocaat en dat uw aanstaande ex-echtgenoot een eigen advocaat heeft. Via onderling overleg met de andere partij worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in een ouderschapsplan en convenant.

Als het onverhoopt niet lukt om tot overeenstemming te komen, dan kan de rechter gevraagd worden om een inhoudelijke beslissing te nemen. De rechter beslist aan de hand van de processtukken die door ons zijn opgesteld en hetgeen op de zitting aan de orde is gekomen.

Een andere mogelijkheid is mediation. In een aantal mediation gesprekken met u en uw aanstaande ex-echtgenoot wordt vastgesteld wat er speelt en worden er afspraken gemaakt voor de situatie tijdens de echtscheiding en na de echtscheiding. Deze gesprekken worden gevoerd  in een  vertrouwelijke en open sfeer, waarbij wij u de genodigde juridische informatie geven. Zeker als er kinderen zijn , in wier belang  de verstandhouding tussen de  aanstaande ex-partners tevens ouders  zo goed  mogelijk moet blijven, verdient mediation de voorkeur. Ook wordt vaak voor mediation gekozen met het oog op de kosten.