Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

7 tips bij een verkeersongeval

28 januari 2020Door: Arthur (A.J.F.) van Dok

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dagelijks gebeuren er in het verkeer veel ongelukken; het kan ons allemaal overkomen. En wat dan?  Hieronder geef ik  7 tips om ervoor te zorgen dat je je rechten veilig kunt stellen.

 

1.       Zorg voor bewijs van de toedracht van het ongeval. Als je daartoe in staat bent, vul dan samen met de veroorzaker een schade-aanrijdingsformulier (SAF) in en zorg ervoor dat de veroorzaker dat tekent. Maak foto’s van de situatie en van de voertuigen ter plaatse, zorg dat je de gegevens van de eventuele getuigen noteert. Schakel zo nodig de politie in.

 

2.       Raadpleeg een arts. Zorg ervoor dat u direct door een arts wordt geholpen bij het herstel en dat uw letsel medisch goed wordt gedocumenteerd.

 

3.       Houd alle kosten goed bij. Deze kosten kunnen ongemerkt behoorlijk oplopen dus het is van belang ze vanaf het begin goed bij te houden. Bewaar alle bijbehorende nota’s en bonnetjes.

 

4.       Schakel zo snel mogelijk een goede belangenbehartiger in. Let er daarbij op dat deze belangenbehartiger lid is van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en de ASP (Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade). Inschakeling van een advocaat kost u doorgaans niets, omdat de kosten van de advocaat  voor rekening van de aansprakelijke tegenpartij komen!

 

5.       Vraag tijdig voorschotten. Voorkom financiële problemen en stel uw advocaat tijdig op de hoogte als u in de financiële problemen dreigt te raken door het ongeval. Uw advocaat kan er dan voor zorgen dat de verzekeraar tijdig betaalt.

 

 

6.       Wikkel de zaak niet te snel definitief af.  Verzekeraars willen een letselschadezaak vaak snel afwikkelen. Dat is pas verstandig als er sprake is van een medische eindtoestand, omdat je pas dan de toekomstschade goed kunt overzien. Vaak duurt dat minstens 1 tot 2 jaar. Vraag altijd om een advies van een letselschadeadvocaat.

 

 

7.       Eigen schuld? Informeer dan ook naar de mogelijkheden! Heeft u zelf een verkeersongeval veroorzaakt, waarbij u letsel heeft opgelopen?  Als u een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) heeft afgesloten, kunt u uw schade op die verzekering verhalen. Informeer bij uw tussenpersoon of uw werkgever of u zo’n verzekering heeft.

 

Wilt u meer weten? Neem  dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl