Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Is een letselschadeadvocaat nu echt nodig? 

20 maart 2019Door: Kristel (C.M.W.M.) van de Molengraft - Verrijdt

Een vraag die mij nog vaker gesteld wordt, is: “Wat kost het om een letselschadeadvocaat in te schakelen?” Ik merk dat mijn antwoord mensen vaak positief verrast. Daarom heb ik enkele meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Als je andere vragen hebt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact op met ons kantoor.

 

Waarom een advocaat inschakelen bij letsel?

Als je letsel oploopt, kan dat jouw leven lichamelijk, emotioneel en financieel ingrijpend veranderen. Je krijgt meestal te maken met een aansprakelijkheidsverzekeraar met de nodige juridische kennis. Omdat over diverse schadeposten discussie kan ontstaan, is het belangrijk dat jouw belangen behartigd worden door iemand met minstens zoveel juridische kennis. Anders krijg je misschien veel minder dan waar je recht op hebt en ontstaan er onnodige (financiële of andere) problemen.

 

Wat doet een letselschade advocaat?

Allereerst zal jouw advocaat bekijken wie er aansprakelijk gesteld kan worden. Vervolgens moet jouw schade in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan:

·         verlies van arbeidsvermogen (inkomensachteruitgang)

·         extra huishoudelijke hulp

·         verlies van zelfwerkzaamheid (bijv. als u uw eigen tuin niet meer kunt onderhouden)

·         reis- en medische kosten

·         smartengeld (immateriële schadevergoeding)
 

Ook wordt er gekeken naar toekomstige schade. Jouw letselschadeadvocaat onderhandelt met de wederpartij over de schadevergoeding en noodzakelijke voorzieningen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om te procederen. Jouw advocaat kan dit voor je regelen.

 

Wat kost een letselschade advocaat?

In Nederland is wettelijk geregeld dat als er een aansprakelijke wederpartij is, deze ook de kosten van uw letselschadeadvocaat moeten betalen. In dat geval kost een letselschadeadvocaat je dus niks!

 

Hoe lang duurt het voordat een letselschadezaak is afgerond?

Dit hangt af van je herstel. Als jouw medische situatie niet meer verbetert of verslechtert (medische eindtoestand) kan jouw zaak worden afgewikkeld. Soms kan afwikkeling binnen enkele maanden plaatsvinden, soms duurt het een aantal jaren voordat het zover is.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl