Schade in de toekomst
25 mei 2023Veel mensen hebben tegenwoordig een rechtsbijstandverzekering. Voor relatief weinig geld krijg je eerstelijns rechtshulp.
Zoals veel mensen inmiddels zullen weten hoef je voor de afwikkeling van je letselschadezaak meestal geen beroep te doen op je rechtsbijstandverzekeraar aangezien de kosten van rechtshulp vergoed moeten worden door de aansprakelijke tegenpartij. Je kunt dan ook beter direct contact opnemen met een gespecialiseerde letselschade advocaat om je verder te helpen. Het regelen van een letselschadezaak is immers werk voor specialisten!
Als je rechtsbijstandverzekering met je letselschadezaak is begonnen en van mening is dat jij helaas geen recht hebt op (een hogere) schadevergoeding, betekent dit niet dat dit het eindstation zou moeten zijn. In alle rechtsbijstandverzekeringpolissen is immers een zogenaamde geschillenregeling opgenomen. Ben je het niet eens met het standpunt van je rechtsbijstandverzekeraar dan mag je dit standpunt, op kosten van je rechtsbijstandverzekeraar, laten toetsen door een ter zake deskundige letselschadeadvocaat. Je mag daarvoor meestal zelf een eigen advocaat aanwijzen en hoeft zeker geen gebruik te maken van advocaten die door de rechtsbijstandverzekeraar worden aanbevolen. Het gaat immers om een volledig onafhankelijke second opinion. De letselschade advocaat zal de zaak opnieuw beoordelen. Is de letselschade advocaat van mening dat je zaak inderdaad weinig kans op succes heeft dan mag je rechtsbijstandverzekeraar met de zaak stoppen. Is de letselschade advocaat van mening dat er wel degelijk wat in je zaak zit dan moet de rechtsbijstandverzekeraar de zaak weer oppakken en verder behandelen overeenkomstig de aanwijzingen van de onafhankelijke letselschade advocaat.
Leg je dan ook niet te snel bij een afwijzing neer en doe zonodig een beroep op de geschillenregeling. De letselschade advocaten van ons kantoor kunnen in dat kader ook een second opinion geven.