Schade in de toekomst
25 mei 2023Stel je wordt het slachtoffer van een ongeval. Bel je dan meteen een advocaat? Of ben je bang voor hoge rekeningen? Misschien denk je wel dat jouw zaak niet “belangrijk genoeg” is voor een advocaat? Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel gewoon durft te bellen!
Bij een ongeval moet de aansprakelijke partij namelijk al jouw schade vergoeden. Dus óók de advocaatkosten! De aansprakelijke partij is meestal de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Het is dus niet zo dat de veroorzaker alles zelf moet betalen, wat weleens gedacht wordt.
Heb je naast de WA-verzekering een schadeverzekering inzittende (svi) afgesloten en veroorzaak je zelf een ongeval? Dan wordt ook jouw eigen letselschade vergoed. Deze verzekering wordt helaas vaak vergeten.
Hoe kies je nu de juiste advocaat? Een letselschadeadvocaat klinkt voor jou misschien hetzelfde als een jurist van een rechtsbijstandverzekering, maar dat is niet zo. Elke advocaat is een jurist, maar niet elke jurist is een advocaat. Na een juridische studie, moet een advocaat namelijk verder studeren en beëdigd worden door de rechtbank.
Om het dan nóg moeilijker te maken: niet elke advocaat is specialist op het gebied van letselschade. Net zoals artsen, kiezen de meeste advocaten ook voor een specialisme. Voor letselschade heb je daarom echt een LSA-advocaat nodig. Dan weet je dat jouw advocaat lid is van de specialisatievereniging LSA en dat jouw advocaat over die kennis en ervaring beschikt die nodig is om vaak langdurige en ingewikkelde schaderegelingstrajecten tot een goed einde te brengen.
Ook als je al een jurist of advocaat hebt, kun je altijd gratis en geheel vrijblijvend contact opnemen met een LSA-advocaat. Je hebt namelijk recht op een second opinion of om over te stappen.
Waar ik normaal zeg “bij twijfel niet oversteken”, adviseer ik je nu juist “bij twijfel altijd bellen”!