Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Een ongeval zit in een klein hoekje

17 april 2020Door: Geertje (G.A.M.) Verkuijlen

Het is iedereen wel eens overkomen, een ongeval in of om het huis met (ernstig) letsel tot gevolg. Denk maar eens aan een eenvoudig ongelukje in de keuken door het snijden in de hand, het vallen van een trapje bij het wassen van de ramen of het struikelen over een grote losliggende tak in de tuin.

 

We leven momenteel in een bizarre tijd. Het coronavirus heeft veel teweeg gebracht waardoor veel mensen verplicht thuis zitten of thuiswerken. Daarnaast zijn de kinderen thuis en moeten alle ballen in de lucht worden gehouden.

 

Een bijkomend voordeel van deze situatie is dat er minder ongevallen plaatsvinden op de weg of op het werk. De dagelijkse ongevallen in en om het huis en in de tuin blijven helaas bestaan. Misschien is het aantal ongevallen in deze tijd nog wel hoger dan op een normale doordeweekse dag. De gevolgen van een dergelijk ongeval zijn vaak groot en worden in beginsel vaak onderschat.

 

In het grootste deel van de gevallen is er voor een zogenaamd huis-, tuin- en keukenongeval geen  aansprakelijke partij aan te wijzen. Helaas draait het slachtoffer dan zelf op voor zijn of haar eigen schade.

 

Er zijn echter uitzonderingssituaties denkbaar waarin er wel een aansprakelijke partij kan worden aangewezen. Denk daarbij aan het gebruik van een ondeugdelijk product, een gebrekkige opstal of de onhandigheid van een huisgenoot. In die situaties hoeft het slachtoffer niet (volledig) voor zijn of haar schade op te draaien maar heeft hij of zij recht op een schadevergoeding.

 

Deze schadevergoeding kan worden verhaald op de aansprakelijkheidsverzekering van de aansprakelijke partij. De schade wordt dan met de verzekeraar en buiten de aansprakelijke partij om  afgewikkeld.

 

Is u, terwijl u thuis was, ook een ongeval overkomen in of om het huis en heeft u daarbij letsel opgelopen? Neem dan contact op met ons kantoor voor een eerste vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Wij kunnen u gericht adviseren en ervoor zorgen dat uw letselschadezaak op voortvarende wijze wordt behandeld.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl