Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Voorzichtig op vakantie!

19 december 2014Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

De feestdagen staan weer voor de deur. Misschien blijf je thuis, misschien ga je op vakantie naar binnen-of buitenland.  Veel mensen gaan met de feestdagen op wintersport. Lekker even uitwaaien en bijkomen van alle beslommeringen. Een lange reis, meestal met de auto afgelegd, en daarna een paar dagen skiën, om vervolgens weer terug te rijden. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de kans op een ongeval is natuurlijk aanwezig.

 

Als je tijdens een vakantie een verkeersongeval in het buitenland overkomt, dan kan de afwikkeling van de schade een ingewikkelde aangelegenheid zijn. In beginsel moet de schade worden beoordeeld volgens het recht van het land waar het ongeluk is gebeurd. Als het ongeval binnen Europa gebeurd is, is het belangrijk om direct het Europees Schadeformulier in te vullen en door beide partijen te laten ondertekenen. Dat kan later een hoop discussie en problemen voorkomen. Foto’s maken van de situatie ter plaatse is ook erg handig.

 

In het buitenland gelden vaak andere regels dan in Nederland. Als je een ongeval in het buitenland hebt meegemaakt en daardoor (letsel)schade hebt opgelopen, kan de afwikkeling van die schade zeer ingewikkeld zijn. Als je een goede reisverzekering hebt afgesloten, dan worden doorgaans de medische kosten vergoed. Voorts is het van belang om goede rechtshulp te zoeken, zodat ook de rest van je schade wordt vergoed. Dat kan gewoon in Nederland. Alle verzekeraars in Europa moeten namelijk in ieder Europees land een vertegenwoordiger aanstellen, zodat slachtoffers in hun eigen land kunnen communiceren met de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar. Uw belangenbehartiger verzorgt dat voor jou.

 

Ga je op vakantie? Dan wensen wij je een veilige reis en een behouden thuiskomst!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl