Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Een snelle regeling van je letselschadezaak: Handig! Of toch niet?

16 september 2019Door: Arthur (A.J.F.) van Dok

Als je buiten je schuld een ongeval hebt gehad en letsel hebt opgelopen,  moet de tegenpartij je schade vergoeden. Doorgaans neemt de aansprakelijkheidsverzekeraar van de veroorzaker contact met je op om te bespreken wat de schade is. Deze schade moet worden vergoed.

 

Zeer regelmatig stelt een verzekeraar aan een slachtoffer voor, om de zaak “pragmatisch” te regelen. Dat wil zeggen dat er in een vroeg stadium in de zaak (vaak al na een paar maanden) aan het slachtoffer een bedrag wordt geboden ter definitieve “afkoop” van de totale schade. Er wordt dan vaak gezegd dat het lastig aantoonbaar letsel is en dat men een jarenlang getouwtrek met het slachtoffer wil voorkomen. Om je dan toch tegemoet te komen wikkelt de verzekeraar de zaak “pragmatisch” af, zoals dat heet: ze biedt je een relatief laag bedrag ter voorkoming van verder getouwtrek.

 

De vraag is echter, of het wel slim is om op zo’n snelle pragmatische regeling in te gaan.

 

Om een letselschadezaak tot een goed einde te brengen, moet meestal een medische eindsituatie worden afgewacht. Doorgaans is dit het moment dat de behandelend artsen aangeven, dat het letsel stabiel is en deze situatie niet meer verbetert of verslechtert. Je belangenbehartiger kan dan pas goed overzien wat het restletsel betekent voor jouw toekomst.

 

 Vaak is het dus niet voordelig om zo’n snelle regeling te aanvaarden, omdat je nog niet weet wat de toekomstgevolgen zijn. Er is immers nog geen medische eindsituatie bereikt. Let dus goed op als een verzekeraar zo’n deal met je probeert te sluiten. Het klinkt natuurlijk best aantrekkelijk: je bent snel van het gedoe af en je krijgt vaak toch best een “aardig” bedrag dat je misschien op dat moment goed kunt gebruiken om de kosten te betalen die je al hebt gehad.

 

De kans dat je met een snelle regeling echter te weinig betaald krijgt en later met veel grotere schade achterblijft is aanzienlijk. Je kunt later echter niet meer op de zaak terugkomen, want je hebt door ondertekening van de pragmatische regeling afstand gedaan van je claim.

 

Ga hier dus niet zomaar op in, maar laat je eerst goed voorlichten door een deskundige belangenbehartiger. Meestal kunnen de kosten van die belangenbehartiger geheel op de verzekeraar worden verhaald.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl