Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Dat doet pas pijn.

13 juni 2012Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Iedereen heeft wel eens pijn. Gelukkig gaat deze pijn meestal, al dan niet na een behandeling, over. Sommige pijnen blijven echter. Dat wordt dan chronische pijn genoemd. Als de pijn het gevolg is van een ongeval of een (medische) fout waarvoor een ander aansprakelijk is, ontstaat dan vaak een probleem. Niet voor elke pijn is namelijk een oorzaak aan te wijzen. Verzekeraars die de schade die door hun verzekerde is veroorzaakt moeten betalen, gebruiken dat met enige regelmaat als argument om te stellen dat er dan ook geen schade (meer) is. In het lichaam is niets zichtbaar stuk, dus zal de pijn wel “tussen de oren” zitten.

 

Gelukkig werkt ons rechtssysteem anders. Zelfs al kan een arts niets vinden, dan nog moet de schade die door die klachten ontstaat, betaald worden door de aansprakelijke partij. In de rechtspraak wordt dit de “ruime toerekening” genoemd. Wel moet dan, vanzelfsprekend, vaststaan dat er ook sprake is van echte klachten. De Hoge Raad, onze hoogste rechter, heeft bepaald dat er sprake moet zijn van klachten die reëel, niet ingebeeld en niet voorgewend zijn. Belangrijk is dan, of er een andere oorzaak voor de klachten is aan te wijzen en of de klachten al in deze vorm en mate bestonden voor het ongeval. Is dat niet het geval, dan moet de tegenpartij jouw schade gewoon vergoeden. 

 

Mocht je dan ook geconfronteerd worden met een onwillige verzekeraar die zich lijkt te verschuilen achter het feit dat de  medische wetenschap nog niet alle klachten kan verklaren, dan is het zaak dat je je voorziet van deskundig advies. Als de aansprakelijkheid vaststaat moeten de kosten van uw letselschadeadvocaat gelukkig ook betaald worden door de tegenpartij. 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl