Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt (letsel)schade bij aanrijdingen door eigen schuld

12 november 2021Door: Lisa (L.) Verhagen

Je hoopt natuurlijk dat je er nooit mee te maken krijgt: een verkeersongeval dat door jouw schuld is ontstaan en waarbij je zelf letsel oploopt. Bijvoorbeeld een eenzijdig ongeval of een aanrijding doordat je iemand per ongeluk over het hoofd ziet en geen voorrang verleent. In een klein moment van onoplettendheid kan er veel gebeuren in het verkeer.

 

Omdat je zelf schuld hebt aan de aanrijding, ga je er misschien van uit dat je jouw letselschade zelf zal moeten dragen. Maar, nam je tijdens de aanrijding in een gemotoriseerd voertuig deel aan het verkeer en heb jij een Schadeverzekering Inzittenden (of voor motoren een Schadeverzekering Opzittenden) afgesloten? Dan wordt de letselschade die je lijdt als gevolg van jouw verkeersfout vaak toch (deels) vergoed!

 

Een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) vergoedt de letselschade die jij lijdt, ook als je zelf schuld hebt aan het ontstaan van het ongeval (tenzij je het ongeval met opzet hebt veroorzaakt). Welke schade de verzekering precies vergoedt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Lees die dus goed, of laat je verzekeringsadviseur eens voor je nakijken welke schade er wel of niet vergoed wordt in het geval je te maken krijgt met een aanrijding door jouw schuld. Veel verzekeraars vergoeden zelfs de kosten van een letselschadeadvocaat, maar ook hiervoor geldt: check de polisvoorwaarden!

 

Voor de kosten van een Schadeverzekering Inzittenden hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor een paar euro per maand sluit je deze verzekering al af. Die premie is het risico dat je loopt zónder SVI meer dan waard, want de kosten die je maakt voor een medische behandeling of de inkomsten die je misloopt door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid als gevolg van een verkeersongeval kunnen al snel hoog oplopen.

 

Heb je letselschade opgelopen en twijfel je over de verhaalbaarheid daarvan? Neem dan gerust eens kosteloos en vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we wat we voor jou zouden kunnen betekenen.

 

Lees ook:

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl