Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Een goede voorbereiding is het halve werk

7 oktober 2020Door: Geertje (G.A.M.) Verkuijlen

Het is inmiddels volop herfst en de winter is voorzichtig in aantocht. De eerste bladeren zijn van de bomen gewaaid, het begint langzaam kouder te worden, de dagen zijn grijzer en natter, de avond begint vroeg en de verlichting moet eerder aan. Het liefste zijn we thuis in deze periode van het jaar, lekker warm bij de openhaard. Als we de deur uit gaan dan hebben we te maken met gladdere wegen. Daarnaast is het zicht op de weg minder scherp vanwege de slechtere weersomstandigheden. De kans op een ongeval is dan ook groter dan in de zomermaanden. Zorg er daarom voor dat u veilig op pad gaat.

 

Voor de zwakkere verkeersdeelnemers, zoals de voetgangers en de fietsers, geldt dat u er voor moet zorgen dat u goed zichtbaar bent voor de andere verkeersdeelnemers.

 

Wanneer u gebruik maakt van een fiets controleer dan tijdig uw verlichting. Wanneer u ervoor kiest om met uw auto de weg op te gaan zorg er dan voor dat deze periodiek wordt gekeurd en is voorzien van veilige (winter)banden. Maak bij sneeuw of condens uw voorruit (sneeuw)vrij zodat uw zicht zo min mogelijk belemmert wordt. Houdt u tevens aan de voorgeschreven maximum snelheid.

 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u door een onoplettende verkeersdeelnemer alsnog het slachtoffer wordt van een verkeersongeval met letsel tot gevolg terwijl u zich keurig aan alle veiligheidsvoorschriften heeft gehouden. Helaas is het niet voor iedereen altijd even duidelijk dat men recht heeft op een schadevergoeding in het geval dat men het slachtoffer is geworden van een verkeersongeval. Dit geldt voor zowel de voetganger, de fietser of de automobilist. Zelfs wanneer er onduidelijkheid is over de toedracht van het ongeval bestaat er in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding.

 

Heeft u letsel opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval en wilt u graag advies over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend en kosteloos eerste adviesgesprek. Wij kunnen u gericht adviseren en ervoor zorgen dat uw letselschadezaak op voortvarende wijze wordt behandeld.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl