Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Vertrouwen is goed, zeker weten is beter!

8 juli 2020Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Waarom heb ik een letselschade advocaat nodig? Die aardige schaderegelaar van de verzekering helpt toch heel erg goed? Ik kreeg zomaar allerlei voorschotten uitgekeerd. Ook het regelingsvoorstel dat ik heb gekregen ziet er goed uit. Kan ik dus gewoon tekenen?

 

Dit horen we best vaak bij een eerste gesprek met een nieuwe cliënt.  Meestal blijkt het voorstel toch niet zo goed als het lijkt.

 

Een recent praktijkvoorbeeld. Een nieuwe cliënt had van de schaderegelaar een regelingsvoorstel gehad. Er was sprake van orthopedisch letsel waarbij ook een gewricht was aangedaan. De verzekeraar had aan deze cliënt aangeboden om nog een bepaald bedrag te betalen. De cliënt behield dan de mogelijkheid om nog op de zaak terug te komen, waarbij wel gemeld werd dat rekening gehouden moest worden met de verjaringstermijn.

 

Allereerst hebben we, toen we deze zaak aannamen, het dossier opgevraagd. Er bleek nauwelijks medische informatie verzameld te zijn. Dat is eerst rechtgezet. Daarna is advies gevraagd aan onze medisch adviseur die aangaf dat onafhankelijk onderzoek nodig was omdat er een groot toekomstig risico bestond. Uit dat onderzoek bleek dat er sprake was van zeer ernstig letsel met grote risico’s voor de toekomst. De zaak is uiteindelijk geregeld voor een schadevergoeding die bijna 12 keer hoger was dan het bedrag dat de verzekeraar in eerste instantie bood. Bij de regeling is tevens een voorbehoud afgesproken. De cliënt kan op de zaak terugkomen als er zich problemen voordoen.

 

Het aanbod van de verzekeraar was dus duidelijk veel te laag. Daarnaast leek het mooier dan het was. Wie denkt er immers aan het tijdig stuiten van de verjaring, als je al weet wat dat inhoudt en hoe dat werkt? De consequenties zijn echter groot. Stuit je de verjaring niet tijdig dan komt elk vorderingsrecht te vervallen, ook als er zich in de toekomst problemen zouden hebben voorgedaan.

 

Ga niet zelf letselschades regelen. Dat is gespecialiseerd werk!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl