Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Ongeluk op de piste?

3 februari 2016Door: Kristel (C.M.W.M.) van de Molengraft - Verrijdt

Het wintersportseizoen is weer in volle gang en de eerste gipsvluchten zijn al in Nederland gearriveerd. Een deel van de ongelukken op de piste komt door (slechte) sneeuwcondities of ‘domme’ pech. Maar er worden ook steeds meer ongelukken veroorzaakt door onervaren en ongetrainde skiërs en snowboarders.   

 

Helaas is nog steeds niet bij iedereen bekend dat er op de piste, net zoals op de weg, verkeersregels gelden. Sinds 1967 gelden er 10 zogeheten FIS-regels waar alle skiërs en snowboarders zich aan moeten houden. Als de regels niet nageleefd worden en er vindt een ongeval plaats, kan de veroorzaker zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk aansprakelijk gesteld worden. Het is dus belangrijk dat iedereen die de piste op gaat, vóóraf kennisneemt van de volgende regels: 

 

1. Houd rekening met anderen

2. Beheers snelheid bij het skiën

3. Kies een veilig spoor

4. Haal voorzichtig in

5. Kijk uit bij oversteken en invoegen

6. Houd nauwe passages vrij

7. Klim en loop altijd langs de kant van de piste

8. Volg de ‘verkeersborden'

9. Verleen hulp bij ongelukken

10. Verplichte legitimatie

 

Als je het slachtoffer wordt van een skiongeval, kan dit grote gevolgen hebben. Nog los van het feit dat uw skivakantie voortijdig en abrupt beëindigd wordt, kun je daarna misschien tijdelijk niet werken, het huishouden doen of voor je kinderen zorgen. Het is dan ook verstandig om na een ongeval op de piste direct informatie (en bewijs) te verzamelen. Je moet hierbij denken aan het noteren van de namen van de veroorzaker van het ongeval en van de ooggetuigen. Bij ernstig letsel kan er ook een rapport door de lokale politie opgesteld worden. Ook het maken van foto’s of filmpjes van de situatie ter plekke kan op een later tijdstip zinvol zijn.

 

Vergeet ook niet direct met de alarmcentrale van je eigen zorgverzekering of je reisverzekering te bellen om na te vragen of de kosten van de kliniek waar je naar toe gaat, wel door je eigen verzekering (geheel of gedeeltelijk) vergoed worden. Laat je vervolgens bij thuiskomst goed adviseren welke mogelijkheden je hebt om de geleden en mogelijk nog in de toekomst te lijden schade op de veroorzaker te verhalen.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl