Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Hulp bij letsel; wat is dat nu eigenlijk?

31 mei 2013Door: Arthur (A.J.F.) van Dok

Als je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout,  heb je meestal recht op vergoeding van je schade. Je kunt dan kosteloos een letselschadeadvocaat inschakelen, omdat de aansprakelijke partij (meestal een verzekeraar) dat moet vergoeden. Maar wat houdt schadevergoeding nu eigenlijk in?

 

Als je door het ongeval kosten hebt gemaakt, zoals reiskosten of kosten van hulp, moeten die kosten natuurlijk worden vergoed. Als je arbeidsongeschikt bent geraakt, moet jouw inkomensschade natuurlijk worden vergoed. Maar een goede letselschadeadvocaat kan ook veel andere dingen voor je regelen! Als je door het ongeval niet meer in staat bent om je eigen werk te doen, kan de advocaat ervoor zorgen dat je wordt begeleid naar passend werk door een goed reïntegratietraject uit te stippelen. In dat traject  kan gezorgd worden voor bijvoorbeeld een opleiding zodat een slachtoffer in staat wordt gesteld om werk te gaan doen dat hij of zij aankan, met inachtneming van de beperkingen die het slachtoffer heeft. Daarnaast kan, waar nodig, aandacht wordt besteed aan fysieke training, maar ook aan het zoeken naar een geschikte baan.

 

Ook het regelen van hulpmiddelen kun je overlaten aan de advocaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noodzakelijke aanpassingen in en om het huis. De advocaat kan ervoor zorgen dat de aansprakelijke partij de kosten van dit soort noodzakelijke aanpassingen betaalt.

 

Het regelen van een letselschadezaak gaat om veel meer dan geld alleen. Het gaat er met name om dat een slachtoffer zo goed mogelijk wordt teruggebracht in de positie waarin hij of zij verkeerde vóór het ongeval en dat op alle fronten de hulp wordt verkregen die nodig is bij het herstel. Het letsel kunnen we daarbij niet wegnemen, de zorgen wel! Het slachtoffer moet,
als de zaak is afgerond, op een goede en positieve manier verder kunnen met het leven.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl