Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade? U bent de baas!

31 januari 2023Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Op ons kantoor nemen we met enige regelmaat letselschadezaken over die in behandeling waren bij andere belangenbehartigers. Soms klikt het niet met de vorige belangenbehartiger, soms hebben mensen andere ideeën over hoe ze met hun letselschadezaak verder willen maar in de praktijk maken we ook mee dat mensen min of meer gedwongen worden het advies van de belangenbehartiger te volgen. Dat is een vreemde gang van zaken.

 

Als je bij de supermarkt een potje aardbeienjam van het huismerk wil kopen, accepteer je het natuurlijk niet als een winkelmedewerker tegen je zegt dat je geen aardbeienjam van het huiswerk moet kopen maar abrikozenjam van een A-merk. Welke jam iemand koopt wordt bepaald door iemands persoonlijke smaak, voorkeur en portemonnee. Waarom zou dat bij letselschadezaken anders moeten zijn?

 

De afwikkeling van een letselschadezaak is een continu proces van het maken van keuzes. Welke richting wil je op, waar wil je uitkomen, hoe lang mag duren, wil je het gevecht aangaan of juist niet, vind je het belangrijker om goed gereintegreerd te worden dan om een zak met geld te krijgen, speelt er een principiële discussie die je wilt winnen et cetera. Keuzes te over.

 

De taak van een belangenbehartiger is niet om jou te vertellen welke keuze je moet maken. De taak van een belangenbehartiger is om uit te leggen welke keuzes je hebt, wat de voor- maar ook de nadelen van de keuzes zijn en hoe de verdere afwikkeling van je letselschade gaat lopen als je een bepaalde keuze maakt. Niet meer en niet minder. Jij beslist over de jam die je wilt eten en jij beslist ook over andere kwesties die in je leven spelen zoals de afwikkeling van een letselschadezaak. Je belangenbehartiger is ervoor om je te adviseren maar de keuzes maak je zelf.

 

Heb je ook het gevoel dat je huidige belangenbehartiger je een bepaalde kant op probeert te duwen zonder dat je zicht hebt op wat er mogelijk is? Neem vrijblijvend contact op. Een kennismakingsgesprek kan nooit kwaad.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl