Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Glas in sloot: voorzichtig op vakantie

13 juli 2015Door: Geertje (G.A.M.) Verkuijlen

De vakantie komt er al weer aan! Je zult ongetwijfeld al uitkijken naar een onbezorgde tijd. Veel mensen vieren de zomer met een kampeertrip. Helaas verloopt dat niet altijd zoals gehoopt. Dat blijkt maar weer eens uit een rechtszaak tegen een Nederlandse camping.

 

Voetbal

Een vakantievierder trapt blootvoets een balletje op het voetbalveld van de camping. Op een gegeven moment belandt de bal achter het doel in een sloot die over het campingterrein loopt. De campinggast wil de bal pakken en stapt met zijn blote voeten in de sloot. Daarbij stapt hij op een gebroken flessenbodem, die verscholen ligt in het groen. De voetballer loopt letsel op en stelt de camping aansprakelijk.

 

Maatregelen

Op het moment van het ongeluk wist de camping niet dat er daadwerkelijk glas op de bodem van de sloot lag. Een loonbedrijf diept de sloot twee keer per jaar uit, juist om ongelukken te voorkomen. Als campingmedewerkers gasten op blote voeten zien voetballen, waarschuwen zij ook voor dit soort ongelukken en raden zij dat af. De camping biedt bovendien gratis vuilniszakken aan, verbiedt zwerfvuil en haalt regelmatig afval op. Tot slot houdt zij 24 uur per dag toezicht.

 

Uitspraak

Moest de camping nou rekening houden met de mogelijkheid dat een campinggast blootvoets de sloot zou betreden en daarbij toch in een scherp voorwerp zou trappen? Volgens de rechter is die kans - met alle maatregelen die de camping neemt - zó klein, dat de camping daarmee niet (nog) meer rekening moest houden dan zij al deed. De camping is daarom niet aansprakelijk.

 

Gratis advies

Let op je campingvakantie dus goed op aanwijzingen van het personeel en eventuele waarschuwingsborden. Op deze wijze voorkom je letsel dat misschien niet wordt vergoed. Heb je toch letsel opgelopen tijdens je verblijf op een camping? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gratis adviesgesprek.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl