Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade: tekenen bij het kruisje of niet?

6 april 2022Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Met enige regelmaat komt er iemand bij ons op kantoor langs met de vraag of hij een vaststellingsovereenkomst kan ondertekenen ter regeling van zijn letselschadezaak. Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst waarmee de meeste letselschadezaken uiteindelijk worden afgerond. Het is een hele “harde” overeenkomst. Als er eenmaal een handtekening is gezet door de verzekeraar en het slachtoffer dan is de overeenkomst voor beide partijen ook definitief en bindend. Een eenmaal ondertekende vaststellingsovereenkomst kan bijna niet teruggedraaid worden.

 

Helaas is het zo dat veel belangenbehartigers de slachtoffers die zij bijstaan niet of nauwelijks op de hoogte houden van het verloop van de letselschadezaak. Te vaak maken we mee dat slachtoffers geconfronteerd worden met een regelingsvoorstel dat door hun belangenbehartiger al met de tegenpartij is besproken zonder dat zij daar ook maar iets van afweten. De regeling van een letselschadezaak wordt dan al snel een “teken nu maar bij het kruisje” regeling.

 

De afwikkeling van een letselschadezaak is daar toch echt te belangrijk voor! Het is van belang dat het slachtoffer door de belangenbehartiger continu op de hoogte gehouden wordt van de diverse stappen die gezet worden. Tijdens de afwikkeling van een letselschadezaak moet heel vaak een keuze gemaakt worden welke richting men op wil. Het is de taak van de belangenbehartiger om die keuzemomenten met het slachtoffer goed te bespreken zodat het slachtoffer zelf een weloverwogen keuze kan maken. Het is immers niet de belangenbehartiger die bepaalt hoe een letselschadezaak uiteindelijk afgewikkeld zou moeten worden maar het slachtoffer zelf. De belangenbehartiger is daarbij een adviseur die goed op de hoogte is van alle regels en mogelijkheden.

 

Als je het gevoel hebt dat je niet of nauwelijks op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de afwikkeling van jouw letselschadezaak, dan gaat er mogelijk iets mis. Als geen ander moet je immers weten wat nu de stand van zaken is, welke keuzes je in het verleden hebt gemaakt en waarom je daarvoor gekozen hebt. Pas als je in het voortraject betrokken wordt bij de regeling van je letselschadezaak kun je uiteindelijk met een gerust hart je handtekening zetten onder een vaststellingsovereenkomst.

 

Zolang je nog geen handtekening hebt gezet kun je er altijd nog voor kiezen om op een andere manier je letselschadezaak te regelen. Loop eens binnen op ons spreekuur of maak een afspraak voor een vrijblijvend overleg met een van onze letselschadeadvocaten. Wij kunnen je dan uitleggen hoe het ook anders kan. Tekenen kan altijd nog!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl