Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Een peperduur contract terugdraaien? Soms lukt het!

24 februari 2016Door: .

Mensen krijgen soms spijt van hun aankopen. Webshops nemen spullen binnen twee weken nog terug. In stenen winkels lukt ruilen met het bonnetje meestal ook wel even. Is een contract in andere situaties altijd definitief?

 

Behoorlijk bont

De wet maakt het mogelijk om een contract (zoals dat heet) te "vernietigen". Dat klinkt best stoer, maar mislukt heel vaak. Er is terecht nogal wat voor nodig om een afspraak achteraf onderuit te halen. Dan moet die ander het behoorlijk bont maken. Half januari deed een rechter uitspraak in zo'n bijzondere zaak.

 

Meervoudig gehandicapt

Het ging om een man met het syndroom van Sturge-Weber. Dit is aangeboren en zeldzaam. In Nederland hebben maar ongeveer honderd mensen deze aandoening. Ongewone bloedvatontwikkeling leidt daarbij tot zichtbare en onzichtbare kenmerken. Naast een wijnvlek heeft de man visuele, motorische en cognitieve beperkingen. Volgens diverse rapporten is hij meervoudig gehandicapt en vertoont hij infantiele trekken.

 

Astronomisch bedrag

Een fascinatie voor het heelal slokt al zijn vrije tijd op. Tussen 2006 en 2010 koopt de man daarom allerlei professionele apparatuur, zoals astronomische computers en een heuse sterrenwacht. Hij wil volgens eigen zeggen alleen "het beste van het beste". De man betaalt in al die jaren contant, via pin en per bank in totaal ruim € 235.000,00 aan één winkel.

 

Speciaal verhaal

In 2013 krijgt hij eindelijk een bewindvoerder. Die probeert alle contracten terug te draaien. Daarvoor is "misbruik van omstandigheden" nodig. In de praktijk slaagt zo'n poging zelden. Toch vindt de rechter dit verhaal zo speciaal, dat de vernietiging hier wel werkt.

 

Rode vlaggen

De winkel was het enige adresje voor de man. Zo ontstond langzaam een vertrouwensband. Zijn tuin was intussen te klein voor een observatorium. De apparatuur heeft voor hobbyisten sowieso weinig nut en overlapt elkaar ook nog eens. Al met al ging de winkel puur voor eigen gewin, terwijl er heel wat rode vlaggen wapperden.

 

Gratis advies

 

Het zal duidelijk zijn dat dit de uitzondering is die de regel bevestigt. Toch is het de moeite waard om elke situatie op zichzelf te bekijken. Loop dus gerust eens binnen bij ons spreekuur, elke maandag van 12:00 tot 14:00 en elke donderdag van 17:00 tot 18:00 uur.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl