Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Mijn klant is failliet. Wat nu?

1 mei 2019Door: Marcus (M.M.) Gerrits

 

U verkoopt mooie producten aan tevreden klanten. Vaak betalen ze op tijd, soms een beetje te laat. Het vertrouwen is goed en de kasstroom blijft op gang. Veel bedrijven draaien zo voor een groot deel op leverancierskrediet. Maar plotseling ligt een brief op de mat: uw klant is failliet. Wat nu?

 

KLANT FAILLIET

Een klant kan failliet gaan als deze meerdere schulden onbetaald laat. Als al die schuldeisers op eigen houtje gaan incasseren, ontstaat al snel chaos. Daarom benoemt de rechter een curator, die namens alle schuldeisers werkt. U kunt zich dan bij die curator melden en zeggen dat de failliet uw klant was. Vervolgens belandt uw vordering op een lijst met andere schulden. Meestal is geen geld meer over nadat de bank en de fiscus aan de beurt zijn geweest. Uw klant is failliet en u blijft met lege handen achter. Toch?

 

KANSEN GRIJPEN

Niet per se. U hoeft de schuld van een failliete klant niet altijd meteen af te boeken. Soms bestaan namelijk best wel mogelijkheden om geld of goed terug te krijgen. Wij kunnen uw positie analyseren en eventuele kansen signaleren. Zo kan een eigendomsvoorbehoud in uw algemene voorwaarden goud waard zijn. Misschien kunt u met dat papier in de hand uw levering terughalen bij de klant, ook al is die dan failliet. Ook een hypotheek- of pandrecht geeft soms prima opties. Zelfs als u niets bedong, hoeft een failliete klant trouwens geen ramp te zijn. Af en toe biedt het recht van reclame namelijk uitkomst.

 

KANSEN CREËREN

Zo ziet u maar: het faillissement van een klant kan wel eens minder erg uitpakken dan op het eerste oog leek. Natuurlijk zal dit ook vaak wél afboeken betekenen. Toch is dat echt niet steeds het geval. U kunt daar bovendien zelf ook iets aan doen. Met onze hulp kunt u uw kansen wellicht vergroten, zodat niet elke failliete klant acute problemen oplevert. Wij stellen graag uw contracten en algemene voorwaarden op om uw positie te optimaliseren. Lang niet iedere constructie is bestand tegen het faillissement van een klant. Deskundig juridisch advies kan het verschil maken tussen (bijna) alles of niets.

 

GRATIS ADVIES

Is uw klant failliet? Of wilt u zich daar nu al zo goed mogelijk op voorbereiden? Neem contact op met mr. Marcus Gerrits. De rechtbank in Roermond wijst Marcus regelmatig aan als curator in een Limburgs faillissement. Bel of mail voor een afspraak. Het eerste half uur is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Van der Putt Advocaten helpt u graag! 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl