Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade is geen feest

23 december 2013Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Het is weer december, de feestmaand. Op 5 december kwam de Sint weer langs met cadeautjes. Ook de kerstdagen zijn voor veel mensen een feestelijke gebeurtenis. Op 1 januari maken we een nieuwe start. Een nieuw jaar, goede voornemens en nieuwe keuzes. Helaas geldt dat niet altijd voor mensen met letsel. Als je door een ongeval, medische fout of mishandeling letsel oploopt wordt je vaak twee keer slachtoffer. De eerste keer omdat je letsel oploopt en, dus, geconfronteerd wordt met pijn en beperkingen, de tweede keer omdat de vergoeding van de schade die je daar door lijdt vaak tot veel discussie leidt. Als de schadevergoeding waar je recht op hebt lang op zich laat wachten, zijn de feestdagen vaak helemaal niet zo feestelijk.

 

 

Het is dan ook belangrijk deskundige hulp in te schakelen. Een belangenbehartiger kan je helpen om te krijgen waar je recht op hebt. Iemand die niet thuis is in het letselschaderecht weet vaak niet waarop hij wel of geen aanspraak kan maken. Een deskundige belangenbehartiger, als het goed is, wel.

 

Een goede belangenbehartiger ontzorgt. Na een ongeval komt er veel op je af. Je belangenbehartiger moet je daarin goed begeleiden en waar mogelijk zaken voor je regelen. Het is dan ook belangrijk dat je persoonlijk contact hebt met je belangenbehartiger. In een persoonlijk gesprek, zonder dat er iemand van de tegenpartij bij zit, kun je je zorgen, problemen en wensen bespreken.  Je moet in alle vrijheid van gedachten kunnen wisselen. Op die manier weet je waar je aan toe bent, wat wel of niet haalbaar is en wat er gaat gebeuren. Dat geeft rust en duidelijkheid.

 

Ook het in kaart brengen van je schade zou je niet zelf moeten hoeven doen. Je levert informatie aan voor je belangenbehartiger die dan, in overleg met jou, de schade claimt. Je belangenbehartiger discussieert met de tegenpartij, natuurlijk zonder voor jou bindende afspraken te maken. Je bent dan wel slachtoffer, maar kunt nog prima beslissen wat je wel of niet wil!

 

Als je er samen met de tegenpartij niet uitkomt, moet je belangenbehartiger ook andere stappen kunnen zetten, zoals het opstarten van een procedure. Word je het niet eens, dan moet de onafhankelijke rechter de knoop maar doorhakken. Daar hebben we immers rechtspraak voor.

 

De letselschadeadvocaten van Van der Putt Advocaten staan voor je klaar. We begeleiden je gedurende het hele traject, zelfs als een procedure noodzakelijk is. Dat doen we niet op afstand. Veel slachtoffers hebben een belangenbehartiger die ze alleen via de telefoon spreken en waar ze verder alleen maar mee e-mailen.  Dat kan, en moet, veel persoonlijker!  Bij ons geen formulieren waarop je zelf je schade in kaart moet brengen die we daarna doorsturen aan de tegenpartij. Wij inventariseren de schade en maken een schadestaat. Bij ons krijg je van alle correspondentie een kopie, zodat je altijd mee kunt lezen met wat we doen en wat de tegenpartij schrijft. Wij confronteren je niet met de mededeling “dit is wat je krijgt, zet je handtekening maar”. Wij leggen uit wat maximaal haalbaar is, welke opties je hebt en wat de kansen en risico’s zijn, waarna je zelf beslist.

 

Met een goede belangenbehartiger kan zelfs een letselschadeslachtoffer, ondanks alles, een feestelijke decembermaand hebben. 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl