Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

De ongevallenverzekering

26 september 2018Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Veel mensen denken dat een ongevallenverzekering de schade als gevolg van een ongeval zal vergoeden. Helaas dekt een ongevallenverzekering (meestal) niet eventuele schade.

 

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die iemand bij een ander veroorzaakt. Een schadeverzekering vergoedt je eigen schade. De ongevallenverzekering tenslotte dekt niet de toegebrachte of opgelopen schade. Een ongevallenverzekering is niets anders dan de afspraak met een verzekeringsmaatschappij dat je, als je blijvend letsel oploopt, een uitkering krijgt. De hoogte daarvan is meestal van twee factoren afhankelijk, namelijk de hoogte van de verzekerde som en het percentage blijvende invaliditeit.

 

Bij volledig herstel keert een ongevallenverzekering meestal niet uit. Bij blijvend letsel krijg je niet de volledige verzekerde som betaald maar een percentage daarvan. Hoe ernstiger het letsel des te hoger het percentage. Stel dat je blijvend letsel hebt dat gewaardeerd kan worden met 2% blijvende invaliditeit dan krijg je bij de meeste verzekeraars 2% van de verzekerde som uitgekeerd. Bij een percentage blijvende invaliditeit van 2% en een verzekerde som van € 25.000,00 betekent dit dus een uitkering van € 500,00.

 

Voor zowel schadeverzekeringen als aansprakelijkheidsverzekeringen geldt over het algemeen dat de kosten voor rechtsbijstand door een letselschadeadvocaat vergoed moeten worden door de desbetreffende verzekeraar. Mocht je bij een ander schade veroorzaken dan kan die persoon dus een letselschadeadvocaat inschakelen. De redelijke kosten daarvan worden dan door jouw aansprakelijkheidsverzekeraar vergoed. Als je zelf schade hebt en er is sprake van een schadeverzekering dan vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van een letselschadeadvocaat die jezelf inschakelt om je te helpen bij de afwikkeling van de schade. In beide situaties is het dus verstandig om eens vrijblijvend contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl