Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade gaat om meer dan geld alleen

30 september 2020Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Nog steeds merken we dat mensen bij het woord letselschade in eerste instantie aan (smarten)geld denken. Dat is immers wat letselschade advocaten doen, zorgen dat je schade vergoed wordt en dat je ook een compensatie krijgt voor de ellende die je hebt meegemaakt.

 

De praktijk is echter veel genuanceerder. Het gezegde: geld alleen maakt niet gelukkig, klopt. In de huidige corona crisis merkt iedereen dat meedoen in de maatschappij ook erg belangrijk is.

 

Bij de afwikkeling van een ongeval houden we hier rekening mee. Als iemand als gevolg van een ongeval zijn of haar eigen werk niet meer kan doen gaan we, met de hulp van een onafhankelijke arbeidsdeskundige, zoeken naar passend werk. Vanzelfsprekend wordt daarbij dan rekening gehouden met opleiding, werkervaring en interesses. Iemand die jarenlang buiten heeft gewerkt moet je niet re-integreren in een kantoorfunctie, tenzij die persoon dat graag wil. Als blijkt dat re-integratie niet (meer volledig) haalbaar is, zal gekeken worden naar de financiële consequenties.

 

Ook op het sociale vlak proberen we onze cliënten zo goed mogelijk terug te brengen in de oude situatie. Zo kan er een onafhankelijke ergotherapeut ingeschakeld worden om noodzakelijke aanpassingen aan de woning te organiseren. Tevens wordt gekeken naar problemen bij bijvoorbeeld vervoer. Is een aanpassing aan de auto noodzakelijk? Belandt iemand in een rolstoel dan moeten ook daar goede voorzieningen voor getroffen worden, zodat het slachtoffer mee kan blijven doen in de maatschappij.

 

Letselschaderegeling is dus veel meer dan alleen zorgen dat iemand op financieel gebied gecompenseerd wordt.

 

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor of kom langs tijdens ons inloopspreekuur.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl