Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Rechtsbijstandverzekering bij letselschade; een goede keuze?

30 november 2011Door: Arthur (A.J.F.) van Dok

Steeds meer mensen sluiten een rechtsbijstandverzekering af. Iedereen hoopt natuurlijk deze nooit nodig te hebben. Gemiddeld stuiten mensen echter 1 tot 2 keer in hun leven op een juridisch geschil waarvoor ze hulp nodig hebben. Dan lijkt een  rechtsbijstandverzekering handig. De vraag is echter, of dat altijd zo is.

 

Je kunt voor veel soorten zaken een rechtsbijstandverzekering afsluiten: verkeer, werk, wonen, gezondheid en dergelijke. Vaak weten mensen niet dat zij een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten die veel van deze gebieden uitsluit. Zij hebben dan bijvoorbeeld alleen een verzekering afgesloten voor verkeer. Hebben ze dan een geschil met een leverancier over een product, dan kunnen ze niet bij de rechtsbijstandverzekering terecht.

 

Veel mensen met een rechtsbijstandverzekering komen uiteindelijk bij ons terecht omdat ze ontevreden zijn over de inzet en/of de aanpak van hun rechtsbijstandverzekeraar. Er is vaak sprake van een onpersoonlijke aanpak. “Ik heb nog nooit iemand op bezoek gehad”, “ik heb het gevoel dat er niet voor mij gevochten wordt”, het zijn 2 uitspraken over rechtsbijstandverzekeraars die wij zeer regelmatig horen van mensen die bij ons komen met een letselschadezaak.

 

Als de aansprakelijkheid voor een ongeluk door de tegenpartij (meestal een aansprakelijkheidsverzekeraar) is erkend, kan een letselschadeadvocaat je zaak kosteloos overnemen. Je kunt dan rekenen op iemand die voor jouw belangen vecht, ook als het moeilijk wordt. De kosten van onze werkzaamheden worden volledig verhaald op de tegenpartij. Ons werk kost jou dus niets!

 

Ook als de tegenpartij de aansprakelijkheid (nog) niet heeft erkend, kun je bij ons terecht. Een eerste gesprek is altijd gratis; we kunnen dan bekijken welke mogelijkheden je hebt om jouw schade door ons te laten verhalen. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kunnen we daarmee vaak afspraken maken over de behandeling van jouw zaak.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl