Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Flink meer verkeersongevallen in 2021

1 februari 2022Door: Kristel (C.M.W.M.) van de Molengraft

Het afgelopen jaar is het aantal verkeersongevallen met minimaal één ernstig gewonde ten opzichte van 2020 met 1.300 toegenomen naar 17.842*. Wel zijn er iets minder mensen overleden bij of na een verkeersongeval, namelijk 478. In 2020 waren dit er 496.  

 

De kop van dit artikel is wel misleidend. In 2019 vonden er nog méér verkeersongevallen plaats, namelijk 18.298. Dus eigenlijk wijken juist de cijfers van 2020 (in positieve zin) af. Dat jaar was het ook veel rustiger op de weg, onder andere door het thuiswerkadvies en de lockdowns. Er werden wel meer rondjes gelopen en gefietst. Minder autoverkeer betekent niet automatisch dat het ook veiliger op de weg wordt. Uit onderzoek blijkt dat er zelfs (vaker) harder gereden wordt als er minder verkeer op de weg is. Dit lijkt ook deels te verklaren waarom juist de kwetsbare verkeersdeelnemers (zoals voetgangers, fietsers, e-bikers en bromfietsers) in 2020 in verhouding vaker gewond zijn geraakt. 

 

Wat nu als jij één van die verkeerslachtoffers bent? Heb je dan een eigen letselschadeadvocaat nodig? Bij alleen blikschade kan een letselschadeadvocaat niks voor je betekenen. Maar als er sprake is van letsel mogelijk wel. Ik adviseer dan ook altijd om te bellen voor overleg. Er kan een vrijblijvende intake ingepland worden. Dat kost je helemaal niks. Soms lijkt het letsel op het eerste oog wel mee te vallen, maar blijven de klachten toch langer dan verwacht aanhouden. Ook dan is  het verstandig om contact op te nemen om te bespreken wat een letselschadeadvocaat voor jou kan betekenen.   

 

* Deze voorlopige cijfers komen van STAR, een initiatief van politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeerskundig ICT-bureau VIA.

 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl