Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Gebeten door de hond van de buren, wat nu?

4 december 2020Door: Susan (S.) Philippi

U bent gebeten door de hond van de buren. Eerst gaat u naar uw huisarts of zelfs naar het ziekenhuis voor verzorging van de wond. Met een beetje pech geneest de wond niet meteen goed en houdt u er ook nog een lelijk litteken aan over. Wie vergoedt uw schade?

 

In de wet is vastgelegd dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de door dit dier veroorzaakte schade. Het moet dan gaan om een gedraging van het dier zelf, voortkomend uit de “eigen energie” van het dier. Ook in een geval waar u niets aan kan doen, doordat het dier zelfstandig en zonder commando schade heeft veroorzaakt, bent u in beginsel aansprakelijk wanneer u bezitter of eigenaar bent van dit dier. Het artikel in de wet over aansprakelijkheid voor dieren is door de wetgever in het leven geroepen vanwege dit soms onberekenbare gedrag van dieren.

 

Indien u wordt gebeten door de hond van uw buurman, dient deze buurman uw schade te vergoeden. Als hij een verzekering heeft afgesloten tegen wettelijke aansprakelijkheid, wordt de door zijn hond veroorzaakte schade over het algemeen vergoed door deze WA-verzekering. Zowel de materiële schade zoals bijvoorbeeld medische kosten en reiskosten, als de immateriële schade vanwege het ontstaan van een lelijk litteken of het hebben van pijn en ongemak worden vergoed.

 

Mocht de bezitter van het zich misdragende dier geen WA-verzekering hebben afgesloten, dan blijft hij toch zelf aansprakelijk voor de door zijn hond veroorzaakte schade. Helaas voor hem zal hij alle schade dan geheel zelf aan u moeten vergoeden. Voor dierenbezitters is het dan ook extra belangrijk om een WA-verzekering af te sluiten. Je weet namelijk nooit of je dier een keer schade veroorzaakt.

 

Mocht u vragen hebben over letselschade door toedoen van een (huis)dier, neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op, zodat we kunnen bespreken wat we voor u kunnen doen.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl