Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Naar de rechter in een letselschadezaak?

25 mei 2016Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Gelukkig worden de meeste letselschadezaken geregeld zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen. Met een professionele en gespecialiseerde belangenbehartiger als tegenwicht tegen de verzekeraar lukt het meestal om zonder al teveel moeite je recht te halen. Gelukkig worden de kosten van die belangenbehartiger ook door de verzekeraar betaald.

 

Zo nu en dan lukt het echter niet om in onderling overleg een zaak te regelen. Dat kan zijn omdat er een groot verschil van mening tussen het slachtoffer en de verzekeraar bestaat over, bijvoorbeeld, de omvang van de schade. Maar ook op medisch gebied kan er discussie tussen beide partijen ontstaan. Dan is een gang naar de rechtbank bijna niet te voorkomen.

 

Tot een aantal jaren geleden kwamen de kosten van een procedure vaak voor rekening van het slachtoffer. Niet zelden voelde het slachtoffer zich dan ook gedwongen om maar akkoord te gaan met wat de tegenpartij bood omdat een procedure niet haalbaar was vanwege de daarmee gemoeide kosten.

 

Gelukkig heeft onze wetgever daar een oplossing voor gevonden. Inmiddels bestaat er een speciale procedure voor letselschadezaken, namelijk de deelgeschillenprocedure. De kosten van die procedure komen in principe voor rekening van de tegenpartij, zelfs als het slachtoffer ongelijk krijgt.

 

De bedoeling van een deelgeschillenprocedure is om een discussiepunt dat partijen verdeeld houdt aan de rechter voor te leggen. Als de rechter een beslissing genomen heeft over dat geschil, kunnen partijen weer verder onderhandelen om tot een oplossing te komen. De ervaring leert dat dat meestal ook lukt.

 

Maar ook als niet volstaan kan worden met een deelgeschil hoef je het er niet bij te laten zitten. Veel mensen hebben namelijk een rechtsbijstandverzekering. Als er sprake is van polisdekking en als een procedure noodzakelijk is, moet je rechtsbijstandverzekeraar de kosten van een door jezelf gekozen advocaat betalen. Je bent dus zeker niet verplicht in zee te gaan met een advocaat die je dan door je rechtsbijstandverzekering wordt aanbevolen.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl