Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Rechtsbijstandverzekering en letselschade

15 mei 2019Door: Stijn (C.P.) Vos

In Nederland komen juridische conflicten helaas steeds vaker voor. Het is daarom niet onverstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een jurist van de rechtsbijstandverzekering kan in veel gevallen jouw belangen behartigen, en je voorkomt op deze manier hoge juridische kosten.

 

Wanneer je echter gewond raakt bij een verkeers- of bedrijfsongeval of het slachtoffer wordt van een medische fout, dan mag je zelf kiezen wie jouw belangen gaat behartigen, zelfs wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt. Het staat je dus altijd vrij om jouw letselschadezaak in behandeling te geven aan, of over te stappen naar, een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, ook als je al een andere belangenbehartiger hebt.

 

Toch kiezen veel slachtoffers ervoor hun belangen in eerste instantie te laten behartigen door een jurist van de rechtsbijstandverzekering. Het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat is toch veel te duur?! Dit is echter een misvatting.

 

Belangrijk om te weten is dat, als de aansprakelijkheid is erkend, naast jouw eigen schade ook de advocaatkosten voor rekening komen van de aansprakelijke verzekeraar. Dat betekent dat het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat bij je uit de buurt voor je vaak kosteloos is. Voordeel hiervan is dat je persoonlijk contact hebt met jouw gespecialiseerde advocaat en de afspraken bij je thuis plaats kunnen vinden.

 

De letselschadeadvocaten van ons kantoor zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De LSA stelt strenge (deskundigheids)eisen aan haar leden. Ook zijn onze letselschadeadvocaten lid van de ASP, een vereniging van advocaten die alleen optreden namens slachtoffers. We treden dus niet op voor aansprakelijkheidsverzekeraars. Om lid te mogen worden van de ASP moet aan nog strengere kwaliteitseisen worden voldaan. Daarnaast zijn onze advocaten aangesloten bij de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), een overleg- en opleidingsorgaan voor artsen en advocaten die letselschadeslachtoffers bijstaan. Waarom zou je met minder genoegen nemen?

 

Onze advocaten kunnen je advies geven over procedures, een second opinion schrijven, of, indien je dat wenst, je belangenbehartiging overnemen. Je kunt geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met een van onze advocaten om te spreken over jouw letselschadezaak. Deze afspraak kan ook gewoon bij jou thuis plaatsvinden. Wij helpen je graag!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl