Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade. Wie wil me helpen?

25 augustus 2021Door: Henri (W.H.M.J.) Pelckmans

Als je als gevolg van een fout van een ander letsel oploopt dan is het verstandig hulp te zoeken bij het verhalen van de schade die je daardoor lijdt. Het berekenen van je schade is immers specialistisch werk waar veel meer bij komt kijken dan je in eerste instantie denkt.

 

Ook onze wetgever begrijpt dit. Vandaar dat in de wet is bepaald dat de kosten die iemand moet maken om zijn letselschade vergoed te krijgen, betaald moeten worden door de aansprakelijke partij. Dit betekent kort gezegd dat de kosten voor rechtsbijstand dus voor rekening komen van de partij die aansprakelijk is voor de schade.

 

Iedereen mag zich letselschadespecialist noemen en mensen bijstaan die letsel hebben opgelopen. Het is geen beschermde titel. Dit, gecombineerd met het feit dat de kosten door de aansprakelijke partij betaald moeten worden, heeft ertoe geleid dat er zeer veel mensen hulp aanbieden bij het verhalen van letselschade. Als slachtoffer is het dan ook van belang om goed te weten met wie je in zee gaat. Niet iedereen heeft namelijk evenveel kennis van letselschadezaken.

 

Voor advocaten geldt dat iedere advocaat letselschadezaken mag behandelen maar dat niet iedere advocaat daar even gespecialiseerd in is. Gelukkig zijn er diverse keurmerken. Een advocaat die lid is van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) is ook echt een letselschadespecialist. Dit geldt zeker voor advocaten die daarnaast ook nog lid zijn van de Vereniging voor Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). Die laatste advocaten mogen alleen voor slachtoffers optreden en moeten aan nog strengere eisen voldoen.

 

Een goede letselschade advocaat begeleidt je voortvarend bij het hele traject. De advocaat houdt je op de hoogte en overlegt met je over de stappen die gezet moeten worden en de mogelijkheden die je hebt. Ook de kansen en risico’s moeten met je worden besproken zodat jij, als slachtoffer, een weloverwogen keuze kunt maken. Het gaat immers om jou!

 

Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen wie je mag helpen bij het verhalen van je letsel. Ook mag je als je niet tevreden bent over je huidige belangenbehartiger altijd overstappen naar een andere belangenbehartiger.

 

Heb je letsel en wil je weten wat ons kantoor voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend eens contact op. Dat verplicht je tot niets maar maakt je wel veel wijzer!

 

Lees ook:

Letselschade is meer dan smartengeld

Is een letselschadeadvocaat echt nodig?

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl